Κυριακή 30 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΣΥ
Το σήμερα διατάζει, το αύριο προσκαλεί

Αύριο οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Eurokinissi

Η αυριανή πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση, που οργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας να βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματά τους κι ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

Συλλαλητήρια, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, καθώς και πολύμορφες άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε επαρχίες και πρωτεύουσες δεκάδων νομών, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, για να εκφραστεί η συνολική αντίθεση του αγροτικού κόσμου στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζεται και να διαδηλωθεί η αποφασιστικότητα της μαχόμενης αγροτιάς να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

***

Η αυριανή πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση είναι συνέχεια των μεγάλων αγροτικών αγώνων, που αναπτύσσονται την τελευταία δεκαετία και στρέφονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν, με συνέπεια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μια πολιτική που, σαν δρεπάνι, «κόβει κεφάλια» μικρομεσαίων αγροτών, αρπάζοντας τη γη τους και παραδίνοντάς τη σε λίγους μεγαλοαγρότες κι επιχειρηματίες, για να προχωρήσει, πιο γρήγορα, η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα.


ICON

Μια πολιτική που πετάει στην ανεργία, στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες ξωμάχους - στα 15 τελευταία χρόνια εκτοπίστηκαν από την αγροτική απασχόληση κοντά στους 200.000 μικροί και μεσαίοι νοικοκυραίοι της υπαίθρου - μειώνει την αγροτική παραγωγή, στερώντας από τον ελληνικό λαό τα ντόπια προϊόντα - που μπορεί να είναι φτηνά για τον εργαζόμενο, αλλά και ποιοτικά και υγιεινά - κι αυξάνοντας τη διατροφική εξάρτηση της Ελλάδας από τους ξένους και τις πολυεθνικές.

***

Η αυριανή πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση μπορεί και πρέπει ν' αποτελέσει αγωνιστικό σταθμό και, συνάμα, νέα αφετηρία αγώνων, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και με προοπτική την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, προς όφελος του λαού και του τόπου.

Και υπάρχουν οι δυνατότητες αυτή η κινητοποίηση να φέρει «νέο, ούριο άνεμο» στο αγροτικό κίνημα, το οποίο, απαλλαγμένο από τη συμβιβαστική τακτική των ξεπουλημένων ηγεσιών των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ και στεκόμενο μακριά από το «πνεύμα» νομιμότητας και συμμόρφωσης με τις δεσμεύσεις και τις απαγορεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που «κουβαλούν» κάποιοι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να καταστεί πιο ισχυρό και πιο αποτελεσματικό.

***

ΠΑΣΥ: Σύσκεψη στη Λάρισα για την προετοιμασία των αυριανών κινητοποιήσεων

Eurokinissi

ΠΑΣΥ: Σύσκεψη στη Λάρισα για την προετοιμασία των αυριανών κινητοποιήσεων
Η αυριανή πανελλαδική, παναγροτική κινητοποίηση είναι υπόθεση όλων των μικρομεσαίων αγροτών, όπου κι αν ζουν κι εργάζονται, ό,τι προϊόν κι αν καλλιεργούν, όποιο κόμμα κι αν ψηφίζουν. Γιατί προβλήματα αντιμετωπίζουν όλα τα προϊόντα και το σύνολο των μικρών και μεσαίων παραγωγών, που πουλούν, φέτος, σε πολύ χαμηλές, μέχρι εξευτελιστικές, τιμές, βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται και νιώθουν άμεση την απειλή του ξεκληρίσματος.

Στις, κατά τόπους, κινητοποιήσεις θ' αναδειχτούν τα προβλήματα όλων των προϊόντων που παράγονται στη συγκεκριμένη περιοχή και θα διεκδικηθούν οι λύσεις που απαιτούνται. Ταυτόχρονα, θα προβληθούν οι ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις του συνεπούς αγροτικού κινήματος για τη λύση του συνολικού αγροτικού προβλήματος της Ελλάδας, αφού, βεβαίως, επισημανθούν οι πραγματικές αιτίες και οι μεγάλες ευθύνες όλων όσοι διαχειρίζονται, σε κυβερνητικό επίπεδο, την αντιαγροτική πολιτική κι όλων όσοι τη στηρίζουν, με πολλούς και διάφορους τρόπους.

***

Η αυριανή πανελλαδική παναγροτική κινητοποίηση θ' αναδείξει τα γενικότερα προβλήματα της ελληνικής υπαίθρου, τα οποία, εκτός των αγροτών, βιώνουν και όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα.


Προβλήματα που σχετίζονται:

  • Με την ακρίβεια, που «κατατρώει» το πενιχρό εισόδημα του μικροαγρότη, αλλά και πενιχρό μεροκάματο του οικοδόμου, του τεχνίτη, του επαγγελματία, του μαγαζάτορα, του βιοτέχνη και την πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ, του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ.
  • Με την αδιαφορία και την εγκατάλειψη από την Πολιτεία, η οποία συνεχώς απομακρύνεται από το χωριό, αφήνοντας πίσω της ερειπωμένα σπίτια, άδειες εκκλησιές, χορταριασμένα σχολειά, απελπισμένους ανθρώπους.
  • Με την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, που «απαγορεύει» στους φτωχούς χωρικούς να γιατρευτούν όταν αρρωστήσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
  • Με την ανυπαρξία πολιτιστικής και αθλητικής υποδομής, που στερεί από τους ανθρώπους της υπαίθρου την απόλαυση της τέχνης, τη χαρά της διασκέδασης, το δικαίωμα στην άθληση για καλύτερη ζωή.

Να γιατί η ΠΑΣΥ καλεί σε αγωνιστική συμπαράταξη με τη μικρομεσαία αγροτιά τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Γιατί είναι κοινά τα προβλήματα και τα αιτήματα, κοινές οι ανησυχίες και οι προσδοκίες, κοινοί οι στόχοι και οι προοπτικές, άρα κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας.


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη(14/2/2009)
ΒΡΑΖΕΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ από οργή και αγανάκτηση(30/1/2005)
Στη μάχη για το μέλλον(29/1/2005)
Ολοι μαζί στη μάχη!(26/1/2005)
Στην τελική ευθεία!(25/1/2005)
ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΖΩΗΣ για τη μικρομεσαία αγροτιά(16/1/2005)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ