Τρίτη 25 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Μετατόπιση ευθυνών

Σε μια συντονισμένη σύμπλευση πολλών παραγόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με σκοπό την αθώωση, Ολυμπιακού - Πανιωνίου (και στο «πρόσωπό» τους, όλων των ΠΑΕ), εξελίχθηκε - όπως αναμενόταν - η εκδίκαση της έφεσης για την πρωτοβάθμια ετυμηγορία. Και πάλι η υπερασπιστική γραμμή αμφοτέρων ήταν πως για τα επεισόδια ευθύνεται η αστυνομία και για τη μη διεξαγωγή ο διαιτητής.

Πάντως και σ' αυτή την ακροαματική διαδικασία αναδείχτηκε η προσπάθεια μετατόπισης - αποφυγής των ευθυνών αλλά και η προσκόλληση στο δόγμα «τα καλά και συμφέροντα»... Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Σ. Κόκκαλης, - καταθέτοντας ως μάρτυρας - ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει από την αρχή της περιόδου να μη δίνονται εισιτήρια σε φιλοξενούμενους, γιατί πιστεύει πως μέσα σ' αυτό το 5% που δίνεται, υπάρχει δυνατότητα να βρίσκονται και κάποια "στοιχεία" που πιθανόν θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδια». Εύλογα θ' αναρωτηθεί λοιπόν κανείς, τότε γιατί ζήτησε, μετ' επιτάσεως εισιτήρια ο Ολυμπιακός; «Ζητήσαμε το 5% γιατί έχουμε το δικαίωμα από το νόμο και δεν μπορούμε να απεμπολούμε τα δικαιώματά μας», είναι η απάντηση...

Κάποια στιγμή ο πρόεδρος Εφετών, Πλαστήρας Αναστασάκης, ρώτησε: «Μα καλά ποτέ δε φταίνε οι ομάδες»; Για να απαντήσει ο συνήγορος του Ολυμπιακού Γ. Βούλτσης: «Φταίνε, αλλά ο νόμος είναι σαφής. Για να τιμωρηθεί μία ομάδα πρέπει να υποκινήσει τα επεισόδια»!.. Για εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 21 του ΚΑΠ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ρίχνοντας και αυτός το βάρος στο διαιτητή, ενώ προσφυγή στη ΦΙΦΑ ουσιαστικά προανήγγειλε - εκ μέρους των δύο ΠΑΕ - ο συνταγματολόγος Γιώργος Παπαδημητρίου: «...Δεν είναι σύννομη με το σύνταγμα. Είναι μια απόφαση ελεγκτέα από το Διαιτητικό Δικαστήριο της FIFA, στο οποίο μπορούν να προσφύγουν οι ενδιαφερόμενοι, αν κρίνουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων υπέρμετρα αυστηρή».

Βέβαια, άπαντες επιμελώς απέφυγαν να θυμηθούν ότι η ποινή, που τώρα κατηγορούν, μπήκε στον ΚΑΠ από τις ποδοσφαιρικές αρχές και τις ομάδες, ενώ υπέρ των ΠΑΕ τάχθηκε και ο ΠΣΑΠ, διά του προέδρου του, Αντώνη Αντωνιάδη. Υποστήριξε ότι με την αφαίρεση «θίγονται τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών». Αραγε αυτά δε θίγονται, όταν κινδυνεύει (τουλάχιστον) η σωματική ακεραιότητά τους, με όσα συμβαίνουν και πώς έχει αντιδράσει ο Σύνδεσμος, πλην της έκδοσης φιλολογικών ανακοινώσεων;

Οι δύο ΠΑΕ πήραν διορία ως το μεσημέρι της Τετάρτης (14.00), προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους. Δεν αποκλείεται την ίδια ημέρα να εκδοθεί και η απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ