Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΕΠΙΣΟΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
Δικαιολογίες από τις ΠΑΕ προς αποφυγή ... συνεπειών

Eurokinissi

Την ώρα που εσείς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μάλλον, θα είναι γνωστή η ετυμηγορία του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ, των αθλητικών δικαστών για τα όσα έγιναν στη Ν. Σμύρνη την Κυριακή 9/12 στον αγώνα μεταξύ Πανιώνιου και Ολυμπιακού. Αντικειμενικές δυσκολίες όμως του χρονοδιαγράμματος και λόγω αναβολής στην περάτωση της εκδίκασης της υπόθεσης, δεν επέτρεψαν να έχουμε την τελική έκβαση.

Μπορέσαμε, όμως, να σταχυολογήσουμε κάποια γεγονότα - από την ακροαματική διαδικασία - που είναι αποκαλυπτικά πολλών πραγμάτων, καταστάσεων και λογικών. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά (το αντίθετο συμβαίνει, πρόκειται για πάγια τακτική) που ενώπιον του αθλητικού δικαστή «το άσπρο γίνεται μαύρο», νοημοσύνη και λογική πάνε περίπατο, μπροστά στον στόχο (αθώωση ή μετρίαση των συνεπειών). Τις αλληλοκατηγορίες των ΠΑΕ ότι οι μεν χτύπησαν τους δε, προκειμένου να βγουν λάδι, έφτασε να συμπληρώσει η κατάθεση του Γρ. Γεωργάτου, παίκτη του Ολυμπιακού ότι «τον προστάτευσε ο Αχ. Μπέος».

Η εκδίκαση της Πέμπτης, λοιπόν, ξεκίνησε με φάρσα για βόμβα, που πάντως καθυστέρησε τη διαδικασία. Στη συνέχεια, ο Πανιώνιος άρχισε το ...μπαράζ ενστάσεων. Μια για άκυρη κλήση σε απολογία του Αχιλλέα Μπέου, γιατί δεν αποδόθηκε στον ίδιο από τον δικαστικό κλητήρα όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας. Αλλη γιατί στο κλητήριο θέσπισμα η «κυανέρυθρη» εταιρία αναφέρεται ως «ΠΑΕ Πανιώνιος» και όχι ως «ΠΑΕ Νέος Πανιώνιος»... Επόμενη για την απουσία του διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη, ο οποίος αποφάσισε για το φύλλο αγώνα, που, όπως είναι γνωστό, λαμβάνεται υπόψη από τον ΚΑΠ, αλλά και τη μη κλήση του Αχιλλέα Μπέου. «Δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή, κακώς παραλείψατε να κλητεύσετε ως μάρτυρα ένα άτομο από το οποίο θα εξαρτηθεί η πειθαρχική ποινή που θα επιβληθεί στην ΠΑΕ Πανιώνιος», ανέφερε ο συνήγορος των Νεοσμυρνιωτών. Απορρίφθηκαν όλες και λίγο πριν τη διακοπή οι «κυανέρυθροι» κατηγορούμενοι ζήτησαν εξαίρεση του δικαστή και του παρέδρου, αίτημα όμως που αποσύρθηκε.

Στις περίπου δώδεκα ώρες της εκδίκασης ακούστηκαν πολλά. Η ουσία είναι ότι ο Πανιώνιος κατηγορεί τον Ολυμπιακό και τούμπαλιν, για τα έκτροπα. Ομονοούν όμως στην ευθύνη της αστυνομίας, αλλά κυρίως ότι το παιχνίδι κακώς δεν έγινε και μάλιστα αποδίδουν την υπαιτιότητα στον διαιτητή, Τσίκινη. Συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους της αστυνομίας και τον παρατηρητή, ισχυρίστηκαν πως είχαν διασφαλιστεί οι απαιτούμενες προϋποθέσεις. Οι διάλογοι και ισχυρισμοί (για όλα αυτά και πολλά άλλα) ήταν από απίθανοι ως σπαρταριστικοί. Σε βαθμό που η γραμματέας δεν άντεξε (έχοντας ταλαιπωρηθεί και από την κούραση) και λιποθύμησε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβολή για Μπέο(2013-01-09 00:00:00.0)
Εισαγγελικές κατηγορίες(2010-01-29 00:00:00.0)
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ(2005-04-20 00:00:00.0)
Επεσαν βαριές «καμπάνες»(2005-01-15 00:00:00.0)
Βραζιλιανοτσέχικη ενίσχυση(2001-07-12 00:00:00.0)
Στο σκαμνί η ΑΕΚ(2000-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ