Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Χαμόγελα και φιλοφρονήσεις τώρα από τη ΔΟΕ

Τη στήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) εξέφρασε προχτές το βράδυ ο πρόεδρος της Χ. Α. Σάμαρανκ προς τον υπουργό Πολιτισμού Θ. Πάγκαλο, σε συνάντηση που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη, παρουσία του γενικού διευθυντή της ΔΟΕ Φρανσουά Καράρ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε επίσημα τον πρόεδρο της ΔΟΕ για τις αλλαγές που έγιναν στη δομή της οργανωτικής επιτροπής και τις οποίες ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο, με τον οποίο θα λυθούν προβλήματα που αφορούν τον φορέα ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων, δηλαδή ποιος θα αναλάβει την παραγωγή τηλεοπτικού σήματος. Η κόντρα ευρωπαϊκών και αμερικάνικων τηλεοπτικών δικτύων, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες της ΔΟΕ. Είναι γνωστό ότι από τη Λωζάνη πιέζουν να αναλάβει το πακέτο ύψους πάνω από 150 δισ. δρχ., ο εκλεκτός των «αθανάτων» Μ. Ρομέρο, ο οποίος είχε αναλάβει και τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη των τριών τελευταίων Ολυμπιάδων (Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ). Κάτι που αναμένεται τελικά να γίνει, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη θεωρείται «φωτογραφικός».

Το πρόβλημα της εξεύρεσης λύσης στο θέμα της διαμονής και φιλοξενίας της ολυμπιακής οικογένειας - και αυτό συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση Πάγκαλου - Σάμαρανκ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - είναι επίσης ένα από εκείνα για τα οποία η ΔΟΕ ζητά άμεσες λύσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, μετά τις οργανωτικές αλλαγές που ανακοίνωσε θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς σε συνεργασία με τους ξενοδόχους για την κάλυψη των αναγκών που θέτει η ΔΟΕ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να εξεταστεί το ενδεχόμενο κατασκευής τεράστιων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ακόμα και σε βραχονησίδες ή και σε περιοχές όπου είναι χαρακτηρισμένες δασικές, στους ορεινούς όγκους της Αττικής!

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ μεταβίβασε τα συγχαρητήριά του στον πρωθυπουργό για την ταχύτητα, με την οποία η κυβέρνηση έλαβε τα συγκεκριμένα μέτρα, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Π. Θωμόπουλο για την υψηλής ποιότητας εργασία του. Δεν παρέλειψε, για άλλη μια φορά, να εκφράσει την ικανοποίησή του για την τοποθέτηση στην προεδρία της οργανωτικής επιτροπής της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη.

Η Συντονιστική Επιτροπή της ΔΟΕ, με επικεφαλής τον Ζ. Ρογκ, βρίσκεται από χτες στην Αθήνα, προκειμένου να ελέγξει την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τους τομείς του Μάρκετινγκ, της Τεχνολογίας, της Επικοινωνίας και όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το Ολυμπιακό Χωριό, παρουσίασαν χτες στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» στο κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΕΟΑ Κ. Μπακούρης, μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας τους πέντε τελευταίους μήνες. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τομείς αθλημάτων, Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, Οικονομίας, Φιλοξενίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στη συνάντηση από πλευράς ΟΕΟΑ συμμετέχουν οι: πρόεδρος Π. Θωμόπουλος (η Γ. Δασκαλάκη αναλαμβάνει τυπικά από Δευτέρα), η αντιπρόεδρος Ν. Τζαβέλλα, και τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας, Λ. Νικολάου και Σπ. Καπράλος. Η επίσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα πράσινα άλογα... του Σάμαρανκ(2000-08-31 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η σύγκρουση για τα ραδιοτηλεοπτικά(2000-05-30 00:00:00.0)
Αδιαφάνεια αλλά με... σεβασμό στους νόμους(2000-05-16 00:00:00.0)
Γραμματεία με υπερεξουσίες(2000-05-16 00:00:00.0)
Στήνεται το σχήμα για το μοίρασμα της τεράστιας πίτας(2000-05-09 00:00:00.0)
Ποιος θα μοιράσει το μεγάλο πακέτο;(2000-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ