Σάββατο 1 Γενάρη 2005 - Κυριακή 2 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Η Ισλανδία υποδέχεται τον Μπόμπι Φίσερ
  • Επιτυχίες Ελληνίδων σκακιστριών σε διεθνείς αγώνες
  • Πρωταθλητής και στα Νεανικά Διασυλλογικά ο ΑΣ Παπάγου

Η Ελληνίδα σκακίστρια Φωτεινή Παμπάλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Μεσογειακό Πρωτάθλημα
Η Ελληνίδα σκακίστρια Φωτεινή Παμπάλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Μεσογειακό Πρωτάθλημα
Αντιφρονούντα και ...τρομοκράτη θεώρησαν έμμεσα οι Αμερικανοί τον συμπατριώτη τους και πρώην ίνδαλμα των «αμερικανικών αξιών» Ρόμπερτ Φίσερ, που είχε πάρει το 1972 τον παγκόσμιο τίτλο από τον Γάλλοσοβιετικό Μπόρις Σπάσκι. Οι προσπάθειες, όμως, της σύλληψης και φυλάκισης στις ΗΠΑ του παγκόσμιου πρωταθλητή, που σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις του από την ιστοσελίδα του στο Ιντερνετ, απαρνήθηκε τις πολιτικές επιλογές της χώρας του, έπεσαν στο κενό. Ο συμπαθής σε όλο τον σκακιστικό κόσμο Αμερικανός γκραντ - μετρ, που κατηγορήθηκε γιατί «έσπασε» το εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1992, είναι πλέον πολίτης της Ισλανδίας! Οι ισλανδικές αρχές χορήγησαν άδεια παραμονής στον Φίσερ και όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος και σκακιστής οπαδός του Φίσερ στο Ρέικιαβικ, σύντομα θα είναι ανάμεσά μας, αποφεύγοντας έτσι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ιαπωνία και τις αμερικανικές φυλακές.

  • Μεγάλη επιτυχία του ελληνικού σκακιού μετά την κατάκτηση της 1-3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Μεσογείου από την Φωτεινή Παμπάλου! 1. Τίτοβα (Βοσνία 2252), 2. Ρόζιτς (Σλοβενία 2179) 3. Παμπάλου (Ελλάδα 2092) 4. Χάλεντ (Αλγερία 2015). Στους άντρες ο Τίμης Λυριντζάκης (2392) κατέλαβε την 7η θέση με 5 βαθμούς.
  • «... Διαμαρτύρομαι εντόνως», φαίνεται να λέει προς τους Ιάπωνες τον Αύγουστο του 2004 ο Ρόμπερτ Φίσερ
    «... Διαμαρτύρομαι εντόνως», φαίνεται να λέει προς τους Ιάπωνες τον Αύγουστο του 2004 ο Ρόμπερτ Φίσερ
    Την πρώτη θέση πήρε η Ελενα Ντέμπο (μέλος της Εθνικής μας γυναικών) στο διεθνές τουρνουά στη Ρωσία στη μνήμη της παλαιάς πρωταθλήτριας Μπίκοβα.
  • Ο ΑΣ Παπάγου στη Νίκαια με νίκες επί των Χανίων 5-1 και του φυσιολάτρη με 4-2 πήρε το χρυσό μετάλλιο του Νεανικού Διασυλλογικού Πρωτ/τος.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ