Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
Το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αξιώνουν οι φαρμακοβιομήχανοι για τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων

Καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, το νομοσχέδιο για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη ρύθμιση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών των νοσοκομείων σε τρίτους, ύψους 2,1 δισ. ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής ζήτησε «το κόστος να μεταφερθεί στον προϋπολογισμό και στους μεγάλους επιχειρηματίες». Παράλληλα επισήμανε ότι με τη ρύθμιση που προωθείται «θα υπάρξει ανακύκλωση του προβλήματος» των χρεών σημειώνοντας ότι «πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση στην παραγωγή των φαρμάκων», ζητώντας «να υπάρχει πλήρης και δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους».

Συνολικά για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που αφορούν την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, επισήμανε ότι κινείται «στις κατευθύνσεις των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων» που συνιστούν «εξασφάλιση του κεφαλαίου, αλλά όχι του λαϊκού εισοδήματος».

Πιέζουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Τη διαφωνία με το νομοσχέδιο εκφράζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη, Υγείας Ν. Κακλαμάνη, και τον υφυπουργό Οικονομίας Π. Δούκα. Ο ΣΦΕΕ υποστηρίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή τη θέση είναι η επιπλέον μεγάλη καθυστέρηση στην εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων μετά και από την έκπτωση, καθώς και η εξάρτηση της εξόφλησης από την παραίτηση στο δικαίωμα των τόκων.

Επιπλέον ο ΣΦΕΕ συνιστά στα μέλη του να μη συμμετάσχουν στην προτεινόμενη ρύθμιση και πιέζει για ευνοϊκότερες λύσεις. Για τη χορήγηση έκπτωσης 3,5%, ο ΣΦΕΕ είχε ζητήσει την εξόφληση των χρεών μέχρι 31/1/2005, ενώ σύμφωνα με το νομοσχέδιο η εξόφληση δε διαφαίνεται, σύμφωνα με το ΣΦΕΕ, πριν από τον Ιούνη του 2005.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ