Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ
Απλήρωτοι και υποψήφιοι άνεργοι

Απλήρωτοι και χωρίς προοπτική παραμένουν οι ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα τουριστικά πλοία της εταιρίας ROC του εφοπλιστή Ποταμιάνου, αλλά και οι υπάλληλοι στα γραφεία της εταιρίας! Ολοι μαζί φτάνουν περίπου τους 500 εργαζόμενους στεριάς και θάλασσας και αποτελούν τα θύματα του ανελέητου ανταγωνισμού μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων και στην κρουαζιέρα για την αύξηση των κερδών τους, ο οποίος εξελίσσεται ταυτόχρονα με τη διεύρυνση της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Ανταγωνισμός του οποίου η ένταση σηματοδοτήθηκε με την εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την άρση του καμποτάζ που στο χώρο των κρουαζιερόπλοιων τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνενοχή και της ΝΔ το 1999.

Ναυτεργάτες και υπάλληλοι είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβρη, ενώ ειδικά οι ναυτεργάτες έχουν να λαβαίνουν και τα αναδρομικά του 2004. Στο μεταξύ, κάτω από τις έντονες πιέσεις των ναυτεργατών και των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να αποδεχτεί τη διοργάνωση σήμερα στις 12 το μεσημέρι μαζικής παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, μαζί με τα πληρώματα.

Οσον αφορά τους υπαλλήλους το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες τους, εδώ και 10 μήνες που ήρθε στο προσκήνιο η υπόθεση της οικονομικής κατάρρευσης της ROC, ξεπερνάει κάθε όριο πρόκλησης. Σε συμπαιγνία, εφοπλιστής, κυβέρνηση και ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ Θάνος Βασιλόπουλος, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου ΠΑΣΕΝΤ των ναυτιλιακών υπαλλήλων, κράτησαν τους εργαζόμενους ομήρους, σκορπίζοντας ψεύτικες ελπίδες ότι η εταιρία θα ...επιπλεύσει και ότι θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφύγουν κάθε είδους κινητοποίηση και, κυρίως, αγωνιστική συσπείρωση με τους ναυτεργάτες, με αποτέλεσμα τη σημερινή δραματική τους κατάσταση.

Και από πάνω ο εφοπλιστής και το ...«επιτελείο» του, τα μεθοδεύουν έτσι ώστε η εταιρία να ενταχθεί στο άρθρο 44, δηλαδή σε καθεστώς εκκαθάρισης, που σημαίνει ότι προσπαθούν όχι μόνο να διώξουν τους ναυτεργάτες και υπαλλήλους, αλλά και να απολυθούν χωρίς να πάρουν και αποζημίωση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ