Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουμε γνώση και όχι απόγνωση

Δυναμικό «παρών» κόντρα στις προσπάθειες τρομοκράτησης. Απόφαση κλιμάκωσης

Ξεχωριστό παλμό στη χτεσινή πορεία έδωσαν οι χιλιάδες μαθητές από 84 σχολεία της Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας, διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησαν να διαμορφώσουν τις προηγούμενες μέρες ασφαλίτες και διευθυντές σχολείων, το «μαθητικό ποτάμι» πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας.

Οι μαθητές πορεύτηκαν αρχικά μέχρι τη Βουλή, ενώ στο υπουργείο Παιδείας δεν έγιναν δεκτοί από την υπουργό Παιδείας. «Θέλουμε γνώση και όχι απόγνωση», «Ο διάλογός σας είναι μια απάτη», «Θέλουμε παιδεία και όχι επιχειρήσεις μέσα στα σχολεία», «Μαριέττα - Κωστάκη ακούστε το καλά, οι επιχειρήσεις δεν κάνουν τα σχολειά», «Αγώνας διαρκείας αυτή είναι η απάντηση στην υπουργό Παιδείας» είναι μερικά από τα συνθήματα που βροντοφώναξαν οι μαθητές.

Κλιμακώνουν τον αγώνα

«Δε θα πάρουμε μέρος στο διάλογό τους. Πάνε να κάνουν τα σχολεία μας σούπερ μάρκετ και μας καλούν μόνο και μόνο για να παζαρέψουμε τις τιμές. Στο κάτω κάτω αν θέλουν να δείξουν την "καλή τους θέληση", δε μας πείθουν με τους στημένους διαλόγους τους. Ας ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας τώρα!», είναι η απάντηση του ΣΑΣΑ, το οποίο συνεδρίασε χτες το μεσημέρι. Το ΣΑΣΑ αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω κινητοποιήσεις:

  • Στις 23 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, οι μαθητές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας και θα τα ...«ψάλλουν» στην υπουργό Παιδείας, με τα δικά τους αγωνιστικά κάλαντα.
  • Στις 18 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, θα προχωρήσουν σε σύσκεψη στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων μαζί με γονείς, εργαζόμενους, καθηγητές.
  • Τοπικές κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.
  • Νέα κινητοποίηση μέσα στο Γενάρη.
Καταγγελίες για αυταρχισμό


Στην εφημερίδα μας έφτασαν καταγγελίες για απειλές που διατυπώθηκαν από διευθυντικά στελέχη που επιχείρησαν να «συνετίσουν τους άτακτους μαθητές». Στο 1ο Γυμνάσιο Παπάγου, καταγγέλθηκε η παρουσία ασφαλίτη που μπήκε στο χώρο του σχολείου απαγορεύοντας σε μαθητές να πάνε στο συλλαλητήριο. Διευθυντές κλείδωναν τα σχολεία και κράδαιναν την απειλή της απουσίας. Στο 1ο ΕΛ Υμηττού κλήθηκε η αστυνομία, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Ιλίου αποκάλεσε μαθητή, μέλος της ΚΝΕ, ότι «είναι παράνομος», στο 3ο ΕΛ Αγίων Αναργύρων ο διευθυντής κ. Χουτόπουλος μπήκε σε όλα τα τμήματα λέγοντας: «Ποιο Συντονιστικό; Ολα αυτά τα υποκινεί ένα μικρό κομμάτι της Βουλής, για να πάει κόντρα στην κυβέρνηση. Ποιος διάλογος; Οποιος κατέβει, θα έχει συνέπειες». Οι μαθητές του 5ου ΕΛ και του 1ου ΤΕΕ στην Πετρούπολη προχώρησαν σε κατάληψη, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία και να προχωρήσουν οι διευθυντές σε απειλές για εισαγγελέα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ