Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα διάπλατα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τα παράθυρα της διαπλοκής», δηλώνει περιχαρής ο πρωθυπουργός και μάλλον έχει δίκιο! Τι να τα κάνεις τα παράθυρα, όταν έχεις τις πόρτες διάπλατες κι όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει βγαίνει;

Διότι, βεβαίως, τη διαπλοκή μπορεί να την κυνηγάνε, όχι όμως και τα ...κέρδη της. Αυτά, σας θυμίζουμε, φρόντισαν να τα νομιμοποιήσουν κανονικότατα με τις περίφημες ρυθμίσεις του καλοκαιριού, για τα «επαναπατρισθέντα» κεφάλαια.

Επίσης, ο νέος αναπτυξιακός νόμος που ψήφισαν καλύτερα να μην το συζητάμε. Ούτε διαπλοκή απαιτείται, ούτε τίποτε άλλο. Οποιος επιχειρηματίας θέλει, «αρπάζει» τα κεφάλαια των επιδοτήσεων, βάζει κάτι λίγα, έτσι για τα μάτια του κόσμου, και δηλώνει ότι έκανε επένδυση.

Οσο για τη φορολογία, αυτή ...καταργείται ουσιαστικά για τα κέρδη των ΑΕ και πάει για το 25%, την ώρα που ο μισθωτός και ο συνταξιούχος πληρώνει με βάση διπλάσια ποσοστά.

Μας έμειναν τα Μέσα Ενημέρωσης, βεβαίως. Μόνο που για τους σημερινούς κυβερνώντες - όπως και τους προηγούμενους - το θέμα δεν είναι ποιοι θα τα ελέγχουν. Αυτό θεωρείται δεδομένο κι αδιαπραγμάτευτο.

Το ...πώς ακριβώς θα τα ελέγχουν είναι το θέμα, με το οποίο θα ασχοληθεί το περίφημο νομοσχέδιο του βασικού μετόχου. Ομως, όταν συμφωνείς στην κεντρική κατεύθυνση, τα υπόλοιπα - ως γνωστόν - τα βρίσκεις στην πορεία.

ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ δηλώνουν 7 στους 10 Ευρωπαίους για το οικονομικό και πολιτικό μέλλον τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου. Φαίνεται πως το λεγόμενο ευρωπαϊκό σύνταγμα δεν τους ...άγγιξε και δεν τους έπεισε.

Φυσικά, κάτι τέτοια δεν πτοούν την Κομισιόν, που ουδέποτε ασχολείται με το αν αυτά που προωθεί και οι πολιτικές επιλογές της είναι μακριά έστω και από τις στοιχειώδεις ανάγκες των λαών, που (θέλει να λέει ότι) εκπροσωπεί.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αλλωστε, στην ίδια δημοσκόπηση, οι ΗΠΑ θεωρούνται, από τη συντριπτική πλειοψηφία, ως μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη. Θέση, που σίγουρα δεν εκτιμά η ΕΕ, όταν συμπράττει στις πολεμικές επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ