Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μίκης για «Δίκτυο 21»

Την αντίθεσή του προς τις αγωγές εναντίον δημοσιογράφων και εφημερίδων που άσκησε το «Δίκτυο 21» εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες γι' αυτήν την επικίνδυνη, όπως τη χαρακτηρίζει, εξέλιξη.

Στην επιστολή του ανάμεσα σε άλλα σημειώνει: «Χρησιμοποιώντας καταχρηστικά τον σχετικό Νόμο, προσπαθούν να εξοντώσουν ή να φιμώσουν ανθρώπους του Τύπου ή των Γραμμάτων, φθάνοντας μέχρι του σημείου να ζητούν "δήλωση μετανοίας" από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ" την οποία απειλούν να κλείσουν ή να απειλούν δημοσίως ακόμα και με ξυλοδαρμούς», ενώ ακόμη επισημαίνει πως «ακολουθώντας τη μέθοδο που εφαρμόζει εις βάρος της ελευθεροτυπίας ο Λεπέν στη Γαλλία, χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη ως εργαλείο για να πνίξουν την ελεύθερη έκφραση, την έρευνα και να φιμώσουν τη διαφορετική άποψη».

«Το περασμένο καλοκαίρι συνυπέγραψα δήλωση μαζί με άλλους 120 εκπροσώπους του πνευματικού κόσμου για την προάσπιση της ελεύθερης έκφρασης. Τώρα θα ήθελα να επαναλάβω την ίδια έκκληση προς όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους, αλλά και προς την κυβέρνηση που θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της γι' αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ