Τρίτη 9 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρίση από τις κρίσεις

Κρίση στην ηγεσία της Αστυνομίας προκάλεσαν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών. Η έλλειψη ενός δημοκρατικού θεσμικού πλαισίου, σε συνδυασμό με τις πελατειακές σχέσεις και τις παρασκηνιακές κόντρες για την κατάληψη καίριων θέσεων, είχαν αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκτός Σώματος ο Β' υπαρχηγός Γ. Παπαδημητρόπουλος. Στην παραίτησή του επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», που εμφάνιζε διεφθαρμένο το 90% των αξιωματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του επειδή στο νέο οργανόγραμμα του Αρχηγείου προβλέπεται κατάργηση της β' θέσης του υπαρχηγού και δημιουργία θέσης επιτελάρχη. Ο ίδιος συναντήθηκε χτες με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και επέμενε στην παραίτησή του. Το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων, του απένειμε πάντως τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού, όπως συνηθίζεται.

Οι ετήσιες κρίσεις συνεχίστηκαν χτες στους υπόλοιπους βαθμούς. Τα συμβούλια προήγαγαν στο βαθμό του αντιστρατήγου τον προσωπάρχη της Αστυνομίας Α. Ζουμπούλη και τους ταξίαρχους Π. Καλοφωλιά, Α. Δαλαμαγκίδη, Φ. Νασιάκο, Η. Παπαευθυμίου, Σ. Τσάκο, Α. Γκίτσα, Ι. Παναγόπουλο, Ι. Παπαϊωάνου, Χ. Λιβανό, Ν. Ζαπαρτίδη και Ι. Πανηγυράκη.

Στη θέση των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών Αττικής τοποθετήθηκαν οι Φ. Βλάχος και Ι. Παναγόπουλος. Ο διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Φ. Νασιάκος, μετατέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας του υπουργείου, ενώ ο διοικητής Ασφαλείας Αττικής μετατέθηκε στον κλάδο Ασφάλειας και Τάξης του νέου Αρχηγείου. Στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, στη θέση του ταξίαρχου Α. Θεοφιλόπουλου, που κατηγορήθηκε πρόσφατα από την Εισαγγελία για υπόθεση άδειας σε αλλοδαπούς, μετά την αποστρατεία του, τοποθετήθηκε ο υποστράτηγος Α. Δαλαμαγκίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ