Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
Αλλάζει ο κανονισμός προσωπικού

Αλλαγές στον κανονισμό ιεραρχίας, προαγωγών και αποστρατείας των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ανακοίνωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης. Σημαντικότερες ρυθμίσεις που προωθούνται είναι η άρση του απορρήτου στις εκθέσεις ικανότητας των υπαλλήλων, η προσθήκη νέας ειδικότητας, των διοικητικών αξιωματικών και η αλλαγή σύνθεσης των συμβουλίων κρίσεων.

Συγκεκριμένα, αίρεται το απόρρητο και καθιερώνεται δικαίωμα ένστασης σε όσους βαθμολογούνται με δυσμενή τρόπο στις εκθέσεις ικανότητας. Καθιερώνεται η υποχρεωτική εξέταση υπόθεσης - κρίσης αξιωματικού από το αρμόδιο συμβούλιο κρίσεων μέχρι τέλους του έτους κατά το οποίο περιέρχεται στην υπηρεσία ακυρωτική δικαστική απόφαση διοικητικού δικαστηρίου.

Παράλληλα στον υπολογισμό 35έτους πραγματικής υπηρεσίας για την αυτεπάγγελτη αποστρατεία αξιωματικών από βαθμό πυράρχου και άνω θα υπολογίζεται μόνον αυτή που διανύθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα. Αναμορφώνονται οι εκθέσεις ικανότητας και επανακαθορίζονται τα ουσιαστικά για προαγωγή προσόντα των αξιωματικών, στις τακτικές κρίσεις θα κρίνεται αριθμός αξιωματικών τριπλάσιος των κενών θέσεων, ενώ ανακοινώθηκε η αντικατάσταση των διακριτικών των αξιωματικών και πυρονόμων της Πυροσβεστικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ