Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Ουσιαστική αποδοχή της διχοτόμησης της Κύπρου από την ΕΕ

Η απόφαση χρηματοδότησης του ψευδοκράτους από την ΕΕ, και μάλιστα μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης, αποτελεί ουσιαστική αποδοχή διχοτόμησης της Κύπρου από την ΕΕ, κατήγγειλε ο Θ. Παφίλης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέσα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης, που αποτέλεσε το όχημα για την οικονομική και πολιτική χειραγώγηση των κρατών που προέκυψαν ύστερα από τις βρώμικες επεμβάσεις στα Βαλκάνια, πραγματοποιεί ένα νέο βήμα για την ευρω-διχοτόμηση της Κύπρου.

Η Κομισιόν μετά την άρνηση του κυπριακού λαού να αποδεχτεί το διχοτομικό "σχέδιο Ανάν", θεωρώντας στην πράξη την Κύπρο σαν τρίτη χώρα, εντάσσει τη χρηματοδότηση της κατεχόμενης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων!».

«Η διαφαινόμενη αυτή απόφαση», τόνισε ο Θ. Παφίλης, «αποδεικνύει πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ χρησιμοποιείται για την ουσιαστική αποδοχή της έμμεσης ή άμεσης διχοτόμησης του νησιού.

Με την απόφαση χρηματοδότησης αναγνωρίζεται από την ΕΕ το κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό βόρειο τμήμα της Κύπρου ως ανεξάρτητο κράτος».

«Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, κατέληξε, καταψηφίζουν τις δύο εκθέσεις για τη χρηματοδότηση του ψευδοκράτους της κατεχόμενης Κύπρου και στηρίζουν την πάγια θέση για Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, αποστρατικοποιημένη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ