Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΣΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τριάντα τρεις αντιπροσωπείες από 17 χώρες

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες. Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής η μεγάλη εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο γήπεδο Σπόρτιγκ

Ολοκληρώνεται σήμερα η άφιξη των συνολικά 33 αντιπροσωπειών από όλο τον κόσμο που θα πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) που θα γίνει - αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα - για πρώτη φορά από την ίδρυσή της στην Αθήνα.

Από χτες καταφτάνουν οι ξένες αντιπροσωπείες, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται και η άφιξη των πέντε παιδιών από την Παλαιστίνη που θα φιλοξενηθούν από το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν να απλώνουν στους εργαζόμενους και το λαό της Αθήνας το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει για αύριο Κυριακή στο γήπεδο του Σπόρτιγκ (7μ.μ.). Για να στηρίξουν τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Κουβανική Επανάσταση, στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και την αλληλεγγύη στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση στο Σπόρτιγκ θα είναι ο Πέδρο Ρος, γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας. Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν ακόμα η Τσου Τι Χάου, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων του Βιετνάμ, ο Κιμ Γιον Ντο, αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Β. Κορέας, καθώς και ένα από τα παιδιά από την Παλαιστίνη.

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν με ξεχωριστές ανακοινώσεις η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Ηδη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χτες με τη συνάντηση Σύρων συνδικαλιστών με την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών, με την οποία σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί και η αντιπροσωπεία της Κούβας. Αύριο Κυριακή θα γίνουν συναντήσεις Παλαιστίνιου και Ιάπωνα συνδικαλιστών με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Τη Δευτέρα το μεσημέρι οι ξένες αντιπροσωπείες θα επισκεφτούν τη Βουλή και θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τα πολιτικά κόμματα, ενώ συνδικαλιστές θα μιλήσουν σε συγκέντρωση σε εργοστάσιο Τύπου και Χάρτου. Την Τρίτη το απόγευμα θα γίνει εκδήλωση για τα παιδιά από την Παλαιστίνη, ενώ την Τετάρτη αντιπροσωπείες από το Βιετνάμ και τη ΛΔ Κορέας θα επισκεφτούν το εργοστάσιο της «Κόκα Κόλα» και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ