Σάββατο 30 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιλεκτικές ευαισθησίες...

Ευαίσθητος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας στις καταγγελίες ότι οι υπηρεσίες της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν παραμονή της αργίας της 28ης Οκτωβρίου από τις 10.30 το πρωί. Επικοινώνησε ο υπουργός με τη διοίκηση της ΔΕΗ, κατήγγειλε αυτού του είδους τις πρακτικές και συνέστησε επανεξέταση του τρόπου εξυπηρέτησης των πελατών.

Ολα αυτά είναι βεβαίως καλά για να... περνάει η ώρα σε ένα κράτος που υποτίθεται ότι τα βασικά έχουν λυθεί. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Γιατί τα προβλήματα των πελατών της ΔΕΗ δεν έχουν να κάνουν με το ωράριο των υπηρεσιών. Σχετίζονται κυρίως με τα «δομικά» προβλήματα της επιχείρησης, με το κόστος του ηλεκτρισμού για τα λαϊκά νοικοκυριά, με τις αλλεπάλληλες βλάβες, μικρές και μεγάλες που οφείλονται στην ελλιπή συντήρηση του δικτύου και στις ελλείψεις προσωπικού, με την πολιτική ιδιωτικοποίησης που παραδίδει κι αυτό τον τομέα στα άπληστα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα που δεν πρόκειται να λύσει κανένας υπουργός καμίας κυβέρνησης που ακολουθεί αντίστοιχη πολιτική. Αντίθετα, τέτοιες κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους είναι που τα δημιουργούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ