Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Σε 48ωρη απεργία

Μετά τους οικοδόμους που στις 10 Νοέμβρη κατεβαίνουν σε πανελλαδική απεργία και οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στους ΟΤΑ στις 11 και 12 Νοέμβρη. Κατά της πρότασης για απεργία τάχθηκαν οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΑΣΚ - ΟΤΑ (ΣΥΝ) και των «Συσπειρώσεων», με το πρόσχημα ότι ο κλάδος δεν είναι έτοιμος για αγώνες.

Οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» κατέθεσαν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο που απαντάει στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη δυναμικών αγώνων.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και να διεκδικήσουν αποφασιστικά γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 1.200 ευρώ κατώτατο μισθό και ανάλογες αυξήσεις σε όλα τα κλιμάκια. Σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού. Πλήρη εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Οχι στη σύνδεση μισθού, βαθμού, αξιολόγησης - παραγωγικότητας. Κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση. Πλήρη σταθερή μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων, προσλήψεις μόνο μονίμων. Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων του δημοσίου και να αποδοθούν στο δημόσιο οι μέχρι τώρα ιδιωτικοποιημένες δημόσιες υπηρεσίες.

Χαρακτηρισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο και στους ΟΤΑ με βάση τις διατάξεις του ΙΚΑ με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 50 και 55 για γυναίκες και για άνδρες αντίστοιχα. Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ