Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Κινητοποιούνται ενάντια στη μείωση των συνθέσεων

Συγκέντρωση σήμερα στην αίθουσα της Ενωσης Μηχανικών, με πρωτοβουλία των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ

Από παλιότερη κινητοποίηση ναυτεργατών
Από παλιότερη κινητοποίηση ναυτεργατών
Αγωνιστικό αναβρασμό έχει προκαλέσει στους ναυτεργάτες η νέα έφοδος ενάντια στα δικαιώματά τους, που προγραμματίζεται από τα κυβερνητικά επιτελεία, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι εφοπλιστικές αξιώσεις για παραπέρα μείωση των οργανικών συνθέσεων από τα ποντοπόρα, αλλά και τα επιβατηγά πλοία, καθώς και για νέες γενναίες επιδοτήσεις.

Η πρώτη απάντηση θα δοθεί σήμερα, με την αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει σύσκεψη - συγκέντρωση των ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών και θα ακολουθήσουν μαζικές παρεμβάσεις στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Απέναντι στους ναυτεργάτες βρίσκεται και η συμβιβασμένη πλειοψηφία ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΑΠ της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Οπως όλα δείχνουν, το μπλοκ εφοπλιστών - κυβέρνησης της ΝΔ έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ για την επιβολή των νέων αντιναυτεργατικών μέτρων. Και αυτό αποδεικνύεται από την επιχείρηση αποπροσανατολισμού, που έχει στήσει η πλειοψηφία σε βάρος των ναυτεργατών, με σκοπό να σκορπίσει αυταπάτες ότι μπορεί να ...υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Είναι ενδεικτικό ότι οι εν λόγω συνδικαλιστές, μετά τις συναντήσεις που έγιναν την περασμένη βδομάδα, του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη με τις δύο μεγαλύτερες εφοπλιστικές Ενώσεις και στη συνέχεια με τη διοίκηση της ΠΝΟ, έκαναν δηλώσεις περί «κλίματος κατανόησης» και «αναμονής θετικών εξελίξεων»..! Και αυτό, όταν ξεκάθαρα πρωθυπουργός και υπουργός μιλούσαν για «πακέτο μέτρων» για την ...«ανταγωνιστικότητα» της ναυτιλίας.

Στα πλαίσια της επιχείρησης αποπροσανατολισμού των ναυτεργατών, εντάσσεται και η ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΠΝΟ προς τους ναυτεργάτες, με την οποία κάνει λόγο για δήθεν ...τελεσίγραφο που απέστειλε προς τον υπουργό Μ. Κεφαλογιάννη για την ικανοποίηση των ναυτεργατικών αιτημάτων. Τα οποία - σύμφωνα με πάντα την ανακοίνωση - είναι μόλις ...τέσσερα! Και, συγκεκριμένα, ο διπλασιασμός των εφάπαξ των Ταμείων Προνοίας, η απαγόρευση εργασίας συνταξιούχων στα πλοία, η ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας και η επαναφορά του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους Ελληνες ναυτεργάτες! Η διολίσθηση και οι «εκπτώσεις» στο διεκδικητικό πλαίσιο που πρόβαλε μέχρι ...την περασμένη βδομάδα η ίδια η ΠΝΟ άρχισε. Και έπεται συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ