Τετάρτη 13 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΤΑΒΑ.- Περίπου 125.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι ξεκίνησαν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας απεργία, μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμφωνία με την κυβέρνηση όσον αφορά στις αυξήσεις των αποδοχών τους. Η κυβέρνηση εμμένει στην πρότασή της για αύξηση 6% την τριετία, ενώ το συνδικάτο των εργαζομένων «Συμμαχία για τις Δημόσιες Υπηρεσίες» διεκδικεί 9%.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.- Μακριά από τις εστίες τους οδήγησαν 17.000 ανθρώπους οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές καταιγίδες, οι οποίες έπληξαν τις περιοχές της Μοντέιρα και βύθισαν κάτω από τα νερά ένα μεγάλο μέρος των κτισμάτων των παραγκουπόλεων. Οι αρχές έχουν στήσει επιχείρηση για την παροχή τροφίμων και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στο νήμα θα κριθούν οι προεδρικές εκλογές, καθώς και οι δύο χθεσινές δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ότι οι δύο μάχονται ψήφο - ψήφο. Οσον αφορά την τελευταία που διενεργήθηκε από την εταιρία «Zogby», Μπους και Κέρι απολαμβάνουν του 45% της αποδοχής της κοινής γνώμης, ενώ δημοσκόπηση του CNN και της «USA Today» δίνει στον Τζον Κέρι προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας και ποσοστό 49%, έναντι 48% του Τζορτζ Μπους. Σε δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στα μέσα Σεπτέμβρη, ο Κέρι ακολουθούσε τον Μπους με διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων.

ΤΜΠΙΛΙΣΙ.- Αγνωστοι σκότωσαν έναν στρατιώτη της μεικτής στρατιωτικής ειρηνευτικής δύναμης σε επίθεση κοντά στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας χτες. Στη δύναμη συμμετέχουν γεωργιανές και ρωσικές δυνάμεις.

ΜΟΣΧΑ.- Πηγές της ρωσικής κυβέρνησης διέρρεαν χθες ότι επίκειται η πώληση μέρους της θυγατρικής της υπερχρεωμένης «Yukos» στη Σιβηρία, της «Yugansk».

ΠΕΚΙΝΟ.- Μετά τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ, που βρισκόταν χθες στο Χονγκ Κονγκ και αναμένεται σήμερα στο Πεκίνο, την Κίνα αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Γαλλία - ΕΕ και Ρωσία επιδιώκουν οικονομικές και άλλες συμφωνίες με τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ