Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απειλούν συνδικαλιστή αντί να λύσουν τα προβλήματα

Με απειλές και τραμπουκισμούς επιδιώκει να «κουκουλώσει» τα προβλήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ο αναπληρωτής διοικητής του, Γιάννης Καναβάκης.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής διοικητής κάλεσε τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Θέμη Φραγκιαδάκη, στο γραφείο του για να του τονίσει ότι απαγορεύεται οι συνδικαλιστές να καλούν δημοσιογράφους στο νοσοκομείο και να μιλούν μαζί τους για ζητήματα που αφορούν στο νοσοκομείο! Επίσης, απαίτησε, όταν έρθει κάποιος δημοσιογράφος ακόμα και στα γραφεία του σωματείου να πάρει άδεια από τη διοίκηση.

Κάτι τέτοιο προσπάθησε να εφαρμόσει, λίγη ώρα νωρίτερα, καλώντας τους άντρες της ασφάλειας του νοσοκομείου να βγάλουν έξω δημοσιογράφο τοπικού ραδιοσταθμού, που βρέθηκε εκεί για το ρεπορτάζ. Την ώρα εκείνη χτύπησε το τηλέφωνο του συνδικαλιστή που τον καλούσαν από ραδιοφωνική εκπομπή η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη και ζητούσαν να σχολιάσει το γεγονός. Ο συνδικαλιστής απάντησε ότι βρίσκεται στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή, Γ. Καναβάκη, αφήνοντας έκπληκτους τους δημοσιογράφους, αφού εκείνοι έψαχναν παντού τον υποδιοικητή που, απ' ό,τι φαίνεται, κρυβόταν.

Το γεγονός προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Γ. Καναβάκη, ο οποίος πλησίασε τον συνδικαλιστή και άρχισε να τον απειλεί και προσωπικά αλλά και για τη δουλιά του στο νοσοκομείο. Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα ο συνδικαλιστής, που βρισκόταν σε ακρόαση με το σταθμό, προέβη σε καταγγελίες στον αέρα, λέγοντας ότι δέχεται απειλές.

Ο «Ρ» μίλησε με τον Θέμη Φραγκιαδάκη, γραμματέα του σωματείου και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος μας τόνισε: «Αντί η διοίκηση να ασχολείται με τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, να εφαρμόσει τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου για να δοθεί άδεια στο νοσοκομείο, να απελευθερωθούν οι έξοδοι κινδύνου και να εφαρμόσει επιτέλους το σχέδιο διαφυγής και διάσωσης σε περίπτωση κινδύνου. Αντί η διοίκηση του νοσοκομείου να υλοποιήσει την έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας ως όφειλε. Εκείνος απαγορεύει την είσοδο των δημοσιογράφων στο νοσοκομείο και μάλιστα στα γραφεία του Σωματείου εργαζομένων. Ενώ καλεί σε απολογία τον γραμματέα του σωματείου γιατί ανέφερε τα προβλήματα αυτά στη δημοσιογράφο. Και δε σταματά εδώ αλλά απειλεί με μηνύσεις».

Καταλήγοντας ο γραμματέας του Σωματείου ζητά από τον περιφερειάρχη Υγείας, κ. Καλαντζάκη, και το νέο διοικητή του νοσοκομείου, κ. Μανιαδάκη, να πάρουν θέση σε ένα αμιγώς δημοκρατικό πρόβλημα που προκύπτει με την προκλητική συμπεριφορά του υποδιοικητή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ