Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Χρωστήρας γυναικών

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νίκαιας 10), έκθεση ζωγραφικής της Ελενας Ζέππου. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής μεικτής τεχνικής, με θέματα τοπία της πόλης της Αθήνας.

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Κουβαράς στον κατάλογο της έκθεσης, «η Ε. Ζέππου θέλησε να αποκρυσταλλώσει στον καμβά στιγμές γνώριμες και οικείες στον καθένα μας, στιγμές εκκωφαντικής μοναξιάς, με φόντο τη σύγχρονη, χαοτική Αθήνα. Για το λόγο αυτό στα τρισδιάστατα έργα της οι ανθρώπινες φιγούρες ξεπροβάλλουν μοναχικά, αφήνοντας τα υπόλοιπα στοιχεία και συντελεστές της πραγματικότητας σε δεύτερο πλάνο». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 9 του Οκτώβρη.

Την ίδια μέρα εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη), έκθεση έργων της Μαργαρίτας Λυπιρίδου. Τίτλος της «Χνάρια μνήμης». Οπως αναφέρει η δημιουργός «... Το χάρτινο καραβάκι, ο κόκκινος ουρανός, η ανθρώπινη φιγούρα, το σχήμα, το χρώμα, μια ξεχασμένη σκέψη, ένα δυνατό συναίσθημα, έρχονται και καλύπτουν το ένα μετά το άλλο μέσα από νοητά και υπαρκτά επίπεδα, όπως μια πινελιά συμπληρώνει, μετατρέπει, ανακατευθύνει, εμπλουτίζει μια προηγούμενη...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ