Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

«Αντίπαλο δέος»...

Αυτά έχουν οι αυταπάτες... Ενα ωραίο απόγευμα - με ένα ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο - εξαφανίζονται, μάλλον αποδυναμώνονται. Ομως, στο μεσοδιάστημα, έχουν κερδίσει χώρο - χρόνο στην κοινωνική συνείδηση. Εχουν δώσει δυνατότητες στους εκπροσώπους του κεφαλαίου να κάνουν χειρισμούς, ώστε, είτε να εγκλωβίζουν συνειδήσεις, είτε να δίνουν άλλοθι για τις επιλογές, σε έτσι και αλλιώς συμβιβασμένους. Γι' αυτό τις καταγγέλλουμε εγκαίρως. Πριν ο άλλος αρχίσει να ζει μέσα στο παραμύθι και, ακόμα και όταν η πραγματικότητα τον βαράει κατακέφαλα, να συνεχίζει να «βλέπει», μαζί με τις «νεράιδες», το «αντίπαλο δέος της ΕΕ»!

Από την πρώτη στιγμή, που άρχισε από τους επιτήδειους (στην Ελλάδα κύρια από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ) το στήσιμο του σεναρίου της «Ευρώπης που αντιστέκεται, αλλά που πρέπει να προχωρήσει στην πολιτική και στρατιωτική ενοποίηση, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να εξελιχτεί σε αντίπαλο δέος...», το καταγγείλαμε σαν μια από τις πιο επικίνδυνες παγίδες, όπου πάνε να ρίξουν τους λαούς. Εγκαίρως προειδοποιήσαμε πως δεν πρόκειται για καμιά «αντίσταση» στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά ίσα - ίσα για σκληρή ιμπεριαλιστική διαπραγμάτευση, τόσο για τον τρόπο που θα έπαιρναν τα μερίδια, όσο και για το μέγεθος που θα είχαν αυτά τα μερίδια από τον πλούτο της χώρας. Εγκαίρως επίσης είπαμε, τότε που οι παραμυθάδες έφτιαχναν με λόγια «ευρωπαϊκούς κόσμους μαγικούς», πως αυτή η ιστορία «αντίπαλο δέος», οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση με απρόβλεπτες συνέπειες...

Προχτές στο Ευρωκοινοβούλιο οι πολιτικές δυνάμεις της «αντίστασης» - ιμπεριαλιστικής διαπραγμάτευσης αποκαλύφτηκαν. Οι Χριστιανοδημοκράτες, οι Σοσιαλιστές, οι Πράσινοι, όλοι ενωμένοι, ψήφισαν τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης κατοχής του Ιράκ και πρότειναν τρόπους συνεργασίας μαζί της. Επίσης, είχαν το θράσος να αποκαλέσουν τρομοκράτες, εκείνους που αντιστέκονται στην κατοχή. Εκείνους, που με όλα τα δίκια του κόσμου λένε με τον ένοπλο αγώνα τους: «Εξω από τη χώρα μας, έξω από τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας...»! Το επαίσχυντο ψήφισμα καταψηφίστηκε μόνον από τους βουλευτές του ΚΚΕ και την Ομάδα της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE\NGL).

Αν η ψήφιση του συγκεκριμένου ψηφίσματος δεν είναι ομολογία πως οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου δε βλέπουν την ώρα να ορμήξουν με κάθε τρόπο στην ιμπεριαλιστική λεία, τότε τι είναι; Τώρα, που οι Αμερικάνοι τα έχουν βρει «σκούρα», είναι πιθανόν πιο «διαπραγματεύσιμοι» και οι της ΕΕ θεωρούν προφανώς κατάλληλη τη στιγμή, να αρχίσουν να σκάνε το άλλο παραμύθι στους λαούς τους. Εκείνο της «σταθερότητας, των νόμιμων εκλογών, της ειρήνης κ.ά...»

Με γεια τους και χαρά τους. Τουλάχιστον εμάς ποτέ δεν μπόρεσαν να μας γελάσουν. Ο ιμπεριαλιστής μόνον ιμπεριαλιστικά μπορεί να σκέφτεται και να σχεδιάζει. Το πραγματικό αντίπαλο δέος ενάντια σε όλο το σύστημα θα το φτιάξει μόνον η ενωμένη πάλη των λαών...


Παύλος ΑΛΕΠΗΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ