Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8981

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Απόψε η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα

Με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, κορυφώνονται σήμερα οι κεντρικές εκδηλώσεις του 30ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ». Στο σημερινό πλούσιο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Χρ. Λεοντής, Μ. Μητσιάς, Μ. Τόκας, Ελ. Βιτάλη, Λ. Χαλκιάς, πολλοί ακόμη καλλιτέχνες και μουσικά συγκροτήματα


ΣΕΛ.  8   -   9

ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΔ καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ

Προετοιμαζόμαστε εντατικά για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Αθήνα

Εφτασε η ώρα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη μέχρι σήμερα πορεία. Από την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από τη μετα-ΟΝΕ εποχή, από τη μετα-Ολυμπιακή εποχή. Να βγάλουν συμπεράσματα από το σύνολο των εσωτερικών και διεθνών εξελίξεων και να οργανώσουν τη δική τους επίθεση. Ο λαός δεν έχει δείξει ακόμα τη δύναμή του. Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο δεν εξάντλησαν τα περιθώρια να αποσπάσουν κατακτήσεις, αλλά δε δημιούργησαν και όλες τις προϋποθέσεις ακόμα. Το ΚΚΕ προτείνει στις σημερινές συνθήκες να δοθεί δυναμική απάντηση. Οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι μικρομεσαίοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες να προβάλουν ένα ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο στα θέματα της δουλιάς, του εισοδήματος, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Παιδείας, της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Εξωτερικής Πολιτικής. Ολοι μαζί, ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα του κάθε κλάδου, σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης απέναντι στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Καμιά ανοχή στη ΝΔ, καμιά εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ, είναι η θέση του ΚΚΕ, που βρίσκει ευρύτερη ανταπόκριση, όπως δείχνει η δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων, που οργώνουν τους τόπους δουλιάς και κατοικίας σε όλη τη χώρα, μπροστά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 9ης Οκτώβρη.


ΣΕΛ.  2   -   3,    5   -  7

Eurokinissi

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Παραολυμπιακοί Αγώνες και πραγματικότητα

Συνεχίζονται οι 12οι Παραολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, η αυλαία των οποίων άνοιξε την Παρασκευή με την τελετή έναρξης (φωτό) και η αγωνιστική δράση έκανε πρεμιέρα χτες. Στους Αγώνες συμμετέχουν 4.000 αθλητές από 136 χώρες, συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, και της Ελλάδας. Πίσω, όμως, από τα εκθαμβωτικά φώτα και τις φιέστες, υπάρχει η πραγματικότητα του αθλητισμού των αναπήρων στη χώρα μας. Για την πραγματικότητα αυτή, μιλούν σήμερα στο «Ριζοσπάστη» ο Σπύρος Καλόγηρος, μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΚΚΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Καλαθοσφαιριστών με Καροτσάκι) και ο Σωτήρης Δέδες, πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Τυφλών (σελίδα 18 και ένθετο)


Αύριο Δευτέρα, ώρα 13.00 - 13.30, η τηλεόραση της ΝΕΤ θα μεταδώσει εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στο 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ