Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοίγει «αυλαία»

Ξεκινάει αύριο, στη Δράμα, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του Σεπτέμβρη.

Στο ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν: 28 ταινίες μυθοπλασίας, 2 ντοκιμαντέρ, 16 σπουδαστικές, 13 στο τμήμα «Ελληνες του Κόσμου». Στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα συμμετέχουν: 54 ταινίες μυθοπλασίας, 17 animation, 4 ντοκιμαντέρ, από 41 χώρες. Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο «Αστέρια», αλλά και στην ανακαινισμένη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου «Ολύμπια».

Οι ταινίες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ είναι οι: «Σιωπή» του Στέλιου Πολυχρονάκη και «Πιλάλα» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Στο ελληνικό τμήμα του φεστιβάλ θα διαγωνιστούν 28 ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας, 16 σπουδαστικές, 2 ντοκιμαντέρ, 13 ταινίες στην κατηγορία «Ελληνες του κόσμου» και 21 θα προβληθούν στο πληροφοριακό τμήμα.

Επίσης θα παρουσιαστεί, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο στην Αθήνα, αφιέρωμα στο Βρετανικό Κινηματογράφο: από το Free Cinema του σπουδαίου Λίντσεϊ Αντερσον μέχρι και τους πιο σύγχρονους σημαντικούς Βρετανούς σκηνοθέτες: Asif Kapadia («The Warrior») Steven Daldry («Ωρες») κ.ά.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν: Το φετινό πρόγραμμα «Europe in Shorts Fantastic», το οποίο περιλαμβάνει 9 σημαντικές ταινίες μικρού μήκους φανταστικού κινηματογράφου από 7 ευρωπαϊκές χώρες. Τρεις εκθέσεις εικαστικών (ζωγραφικής - κόμικς, γλυπτικής, φωτογραφίας) Δραμινών καλλιτεχνών. Ενα αφιέρωμα για τα παιδιά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας, με την αριστουργηματική, αυτοβιογραφική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν «Το χαμίνι». Καθημερινές παρουσιάσεις σημαντικών κινηματογραφικών, αλλά και λογοτεχνικών, βιβλίων. Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 25/9 με συναυλία των Ευανθίας Ρεμπούτσικα - Ελλης Πασπαλά, μετά την τελετή λήξης, στη Λίμνη Αγίας Βαρβάρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ