Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΚΡ-ΚΚΡ
Οχι στην εθνικιστική υστερία

Ενότητα του έθνους πάνω στο ψέμα δεν μπορεί να γίνει, δηλώνει ο Γιούρι Τερέντιεφ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ

«Η τραγωδία στο Μπεσλάν δε συγκρίνεται με το γενικό φόντο του παράλογου πόνου, που έφερε η περεστρόικα. Η ρίζα της τραγωδίας και της τρομοκρατίας βρίσκεται στη γενική καπιταλιστικοποίηση», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΖΑΚΣ, ο Γιούρι Τερέντιεφ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) και Α΄ Γραμματέας της Οργάνωσης Λένινγκραντ του Κόμματος.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό πως στη χώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν οικονομικό συμφέρον από την ένταση της βίας και πρώτα απ' όλα πρέπει να δούμε τους οικονομικούς παράγοντες που οδηγούν στην τρομοκρατία. Κι εδώ να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τον εθνικισμό. Ο κύριος φταίχτης, αυτός που είπε "πάρτε όση αυτοτέλεια μπορείτε να καταπιείτε" (σημ. μτφρ. ο Γιέλτσιν) και εξόπλισε τον Ντουντάεφ (σημ. μτφρ. πρώτος "πρόεδρος" της αποσχισμένης Τσετσενίας), εξακολουθεί να βολτάρει ελεύθερος», σημείωσε ο Γιούρι Τερέντιεφ, προσθέτοντας πως ένωση του έθνους «πάνω στην υστερία που ξεκίνησε με τις διαδηλώσεις» δε θα γίνει, «όπως είναι αδύνατο να συσπειρωθεί το έθνος πάνω στο ψέμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ