Σάββατο 4 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ανταγωνιστείτε εργάτες

τ' αφεντικά κερδίζουν

Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «ΕΘΝΟΣ»
Εις το όνομα του υγιούς ανταγωνισμού, διατάσσει η ΕΕ να αφεθούν ελεύθερα τα «φρουτάκια», ή, αλλιώς, «κουλοχέρηδες».

Στο όνομα του υγιούς ανταγωνισμού, έχουν, ήδη, αφεθεί ελεύθερες οι απολύσεις, καταστρατηγούνται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις.

Αύριο θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερο το εμπόριο ναρκωτικών και η πορνεία. Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε εμπόδια σε μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα. Πρέπει να αποφασίσουμε, ή θα ανήκομεν εις την Δύσιν ή θα συνεχίσουμε ως υπανάπτυκτοι Ανατολίτες.

Ευτυχώς, πάντως, που υπήρξε το ΠΑΣΟΚ στη ζωή μας και απολαμβάνουμε πλήρη πολιτική δημοκρατία. Δεν το έχουν μάθει, βέβαια, κάτι δύσμοιροι Σλαβομακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες, που ακόμα και σήμερα τους απαγορεύεται να έρθουν να προσκυνήσουν στους τάφους των γονιών τους. Ο Λιάνης να 'ναι καλά και θα το μάθουν κάποτε.

Υπερεικοσάχρονη λιτότης; Κύριοι, όσοι διαμαρτύρεστε, είστε εκτός γραμμής. Διαβάστε λίγο «Ελευθεροτυπία». Το ΠΑΣΟΚ σας έδωσε γενναίες αυξήσεις. Από την τσέπη τους, μάλιστα, τα βγάλανε. Κερδίσατε με ματωμένες απεργίες την κάθε δραχμή; Λαϊκισμοί. Πώς; Εσείς θυμάστε ότι το ΠΑΣΟΚ απαγόρευσε τις αυξήσεις και επέβαλε πρόστιμο στο «Ριζοσπάστη», γιατί παρέβη την απαγόρευση; Ε, είστε άρρωστοι αντιΠΑΣΟΚοι.

Ψιλά γράμματα, αφού πια ανήκομεν εις την Δύσιν. Αυτήν, που στήνει αγάλματα υπέρ των ναζί, που ζητά να δηλώσεις αν είσαι κομμουνιστής για να πάρεις άδεια εισόδου στις ΗΠΑ, που έχει σύστημα Σένγκεν. Αλήθεια, το Μεξικό, ο Παναμάς, η Βολιβία, η Βραζιλία, το Μαρόκο, ανήκουν στην Ανατολή; Και βρίσκονται σε διαρκή ανάπτυξη;

But, don't worry, φρουτάκια και κουλοχέρηδες ενόψει. Στην «Ελλάς», που αναπτύσσεται σε περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ