Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με την Κουβανική Ολυμπιακή Επιτροπή

Αντιπροσωπεία της Κουβανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Χοσέ Φερνάντε Αλβάρες, επισκέφτηκε την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ.

Εγινε ευρεία συζήτηση για την ανάπτυξη του αθλητισμού, την τεράστια εμπορευματοποίησή του που καθημερινά αυξάνει και τις επιπτώσεις της στους αθλητές, αλλά και στην άθληση της νεολαίας και των εργαζομένων, στα φαινόμενα «αγοράς» αθλητών από αναπτυγμένες χώρες.

Η κουβανική αντιπροσωπεία ανέπτυξε την πολιτική που ακολουθεί η Κούβα και τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του σχολικού και του λαϊκού αθλητισμού γενικότερα, την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ΚΚΕ ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της παρέμβασής του από τη σκοπιά της ανάπτυξης του αθλητισμού, με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τις επιδιώξεις των χορηγών και των πολυεθνικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ