Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Τους απαγορεύουν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους

Την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ και τον Οργανισμό «Αθήνα 2004», καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τέσσερα πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας και συγκεκριμένα των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού.

Εδώ και βδομάδες, καταγγέλλουν ειδικότερα, έχουν ζητήσει να μπουν μαζί με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στους χώρους δουλιάς και να συζητήσουν με τους εργαζόμενους - μέλη τους. Ο Οργανισμός «Αθήνα 2004», όμως, με εντολές της κυβέρνησης αρνείται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργατών και των Συνδικάτων να έρχονται σε επαφή στο χώρο δουλιάς. Η κυβέρνηση και ο Οργανισμός «Αθήνα 2004», έχουν μετατρέψει, σημειώνουν, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπου εργάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε άθλιες συνθήκες, σε χώρους κάτεργα όπου απαγορεύουν τη συνδικαλιστική δράση.

«Φτάσαμε, επισημαίνουν, σε μια προκλητική για το λαό μας κατάσταση. Στους Ολυμπιακούς χώρους αλωνίζουν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών, κάθε είδους χαφιέδες, οι κηφήνες των πολυεθνικών, ακόμα και ο Γλίξμπουργκ και την ίδια στιγμή απαγορεύουν στα συνδικάτα και τους εργάτες να έρχονται σε επαφή και να συζητούν στο χώρο δουλιάς. Καταργούν με αυτό τον τρόπο το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση».

Τα σωματεία καλούν τους εργάτες να οργανωθούν, να καταργήσουν στην πράξη την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Να συγκροτήσουν παντού Σωματειακές Επιτροπές και μαζί με τα Συνδικάτα να απαιτήσουν:

  • Το αναφαίρετο δικαίωμα τα συνδικάτα να μπουν στους χώρους δουλιάς και να επικοινωνήσουν με τα μέλη τους.
  • Να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι τους μισθούς και τα μεροκάματα για όσο χρονικό διάστημα δουλέψουν, με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις ειδικότητες.
  • Να κολληθούν τα ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να υπάρχουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
  • Οσοι δουλεύουν με προγράμματα του ΟΑΕΔ να πληρωθούν με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις και να δοθούν τα αντίστοιχα ένσημα και όχι να ισχύει η μαύρη εργασία με το πρόσχημα της εργασιακής εμπειρίας.
  • Μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων όλοι οι εργαζόμενοι στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μπουν στο ταμείο ανεργίας μέχρι να βρουν δουλιά.
  • Το επίδομα ανεργίας να είναι ίσο με το 80% του μισθού για όλο το διάστημα που ο εργαζόμενος είναι άνεργος, με πλήρη υγειονομική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη.
  • Να μην πληρώσουμε ούτε μία δραχμή από το κόστος των εγκαταστάσεων. Τα στάδια και οι εγκαταστάσεις να γίνουν λαϊκή περιουσία και όχι ιδιοκτησία της πλουτοκρατίας, να γίνουν χώροι όπου θα μπορούν οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικά να αθλούνται δωρεάν.
  • Να ξηλωθούν οι κάμερες παρακολούθησης του λαού, να καταργηθούν η αστυνομοκρατία και οι αντεργατικοί νόμοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ