Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Καταγγέλλουμε την απαγόρευση και υποστηρίζουμε τα συνδικάτα

Την απαγόρευση στα σωματεία να επισκεφτούν τους χώρους των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους μέλη τους, καταγγέλλει με δήλωσή του στο «Ρ» ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«Τα συνδικάτα έχουν συναντήσει την κοροϊδία, ουσιαστικά την απαγόρευση. Τον πρόεδρο των ιδιωτικών υπαλλήλων τον παρέπεμπαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να πάρει άδεια να μπει σε αυτά τα έργα. Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι η συνδικαλιστική δραστηριότητα εξαρτάται από την άδεια που θα δώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Σε αυτούς τους χώρους αλωνίζουν σήμερα πράκτορες της CIA, της Μοσάντ, χαφιέδες, ασφαλίτες, κηφήνες των πολυεθνικών εταιριών, ακόμα και ο Γλύξμπουργκ, τρομοκράτες και μακελάρηδες των λαών. Απαγορεύεται όμως σε αυτούς τους χώρους να μπουν οι διοικήσεις των σωματείων και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καταγγέλλουμε αυτό το γεγονός και υποστηρίζουμε τα Συνδικάτα που καλούν τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να αντισταθούν, να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα, να σπάσουν την τρομοκρατία».

Ακόμα, μιλώντας για τα ίδια τα έργα το στέλεχος του Κόμματος επισήμανε: «Τα έργα όχι μόνο έγιναν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού αλλά θα κληθεί να τα ακριβοπληρώσει τα επόμενα χρόνια μόλις τελειώσει το πανηγύρι. Απ' ό,τι φαίνεται δε θα μπορεί να τα χαρεί ο ίδιος. Θα πουληθούν ή θα δοθούν στο μεγάλο κεφάλαιο για διάφορες χρήσεις. Εμείς λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ ώστε αυτά τα έργα, και όχι μόνο, να γίνουν κρατική λαϊκή περιουσία, για να μπορεί να τα χαίρεται ο ίδιος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ