Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Απέτυχε η προσπάθεια καπηλείας του τίτλου του ΚΚΡΟ

Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσίας για τη διασπαστική κίνηση στο ΚΚΡΟ

Το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη μελέτη των στοιχείων που του δόθηκαν, κατέληξε στο συμπέρασμα πως στη Ρωσία μπορεί να υπάρχει μόνο ένα κόμμα με τον τίτλο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με επικεφαλής τον Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρο της ΚΕ του κόμματος.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ε. Σιντορένκο, ανακοινώνοντας την απόφαση δήλωσε πως «κατά διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν στοιχεία παραχάραξης του αριθμού των αντιπροσώπων στο συνέδριο των υποστηρικτών του Β. Τίχονοφ». Διευκρίνισε, επίσης, πως στο υπουργείο Δικαιοσύνης κατατέθηκαν 281 υπεύθυνες δηλώσεις αντιπροσώπων του 10ου Συνεδρίου του ΚΚΡΟ, από τους 310 που είχαν εκλεγεί, στις οποίες δηλώνεται πως αυτοί οι αντιπρόσωποι συμμετείχαν στο συνέδριο που εξέλεξε Πρόεδρο του κόμματος τον Γκ. Ζιουγκάνοφ.

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης σημείωσε πως: «Δε θα μπορούσε να είναι άλλη, αφού λόγος γίνεται για ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα, με τη φυσιογνωμία του, το πρόγραμμά του, που με σιγουριά διεξήγαγε τις προσυνεδριακές και τη συνεδριακή διαδικασία του». Αναφερόμενος στα στελέχη που ηγήθηκαν της διασπαστικής ενέργειας είπε πως ήδη 20 από αυτούς έχουν διαγραφεί από το ΚΚΡΟ και πως οι ΚΟΒ θα εξετάσουν την κομματική ευθύνη του καθένα.

Στο Οριόλ

Οπως επίσης μεταδίδει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΡΟ, «μιλώντας σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στην πόλη Οριόλ, ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σχολίασε την πρόθεση των διαγραμμένων από το ΚΚΡΟ στελεχών να ιδρύσουν "λενινιστικό ΚΚ". "Καμιά ομάδα, που βουτήχτηκε στο ψέμα, στην προδοσία και στις ίντριγκες δεν έχει πολιτικό μέλλον", είπε ο Ζιουγκάνοφ και πρόσθεσε: "Οσο κι αν κορδώνονται οι αποστάτες της ομάδας Σεμίγκιν - Τίχονοφ - Ποτάποφ, όσα ναπολεόντεια σχέδια κι αν ανακοινώνουν περί ίδρυσης "εναλλακτικού", "υπάκουου στις αρχές", "εκδημοκρατισμένου" ΚΚ, τίποτα δε θα καταφέρουν. Οπως δεν τα κατάφεραν οι Γκορμπατσόφ και Γιάκοβλεφ, οι Ρουτσκόι και Λιπίτσκι, οι Ρίμπκιν και Σελεζνιόφ. Οπως ήταν αδύνατο από τους βλασοφικούς (σημ. μτφρ. έτσι αποκαλούνται όσοι συνεργάστηκαν με τους ναζί) να ιδρυθεί δεύτερος Κόκκινος Στρατός, έτσι κι από τους αποστάτες του Τίχονοφ, τίποτα το καλό, πολύ περισσότερο λενινιστικό κόμμα, δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Οπως λέει ο λαός μας από κακό σπόρο δε φυτρώνει τίποτα"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ