Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΟΧΙ στην καταστολή και την αυθαιρεσία

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Τα συσσωρευμένα κρούσματα αστυνομικού αυταρχισμού που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό την επήρεια των μέτρων ολυμπιακής ασφάλειας, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» Ηρακλείου, ενώ χτες το απόγευμα έγινε και συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου. Οι συγκεντρωμένοι φωτογράφισαν... την Αστυνομική Διεύθυνση γελοιοποιώντας, έτσι, τη σχετική απαγόρευση και μοίρασαν την ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στους δρόμους της πόλης.

Στην ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» αναφορά γίνεται τόσο στη «θρασύτατη σύλληψη από Αμερικανό Πράκτορα και την κακοποίησή του από Ελληνες αστυνομικούς του φωτογράφου της εφημερίδας «Πατρίς» Γ. Μπρομοιράκη, στις εκδηλώσεις υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας, όσο και στην προ ημερών σύλληψη της Α. Τσιμπλοστεφανάκη, φωτορεπόρτερ της κρητικής εφημερίδας «Νέα Κρήτη».

Αναφερόμενη στον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, Κ. Μαυρίδη, ο οποίος δήλωσε για τη δεύτερη σύλληψη ότι «ο αστυνομικός έκανε τη δουλιά του», η «Δημοκρατική Συσπείρωση» επισημαίνει: «Μπορεί να μη χτυπά η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων στο κτίριο της Αστυνομικής Διέυθυνσης Ηρακλείου, όπως προκλητικά δήλωσε ο κ. Μαυρίδης. Ομως, σίγουρα στο κτίριο αυτό χτυπά η καρδιά του αυταρχισμού, της αυθαιρεσίας και της περιφρόνησης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει την αλληλεγγύη της σε κάθε δίκαιο αίτημα εργαζόμενου, που τα εργασιακά του δικαιώματα καταπατούνται στο όνομα της «Ολυμπιακής Μεγάλης Ιδέας». Ζητά «την άμεση απομάκρυνση κάθε ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης των πολιτών του Ηρακλείου, καθώς και κάθε πράκτορα των κακόφημων μυστικών υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, για να ξαναγίνει το Ηράκλειο αυτό που ήταν πάντα, μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική πόλη και όχι ένα φυτώριο καταστολής, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικάζεται η αγωνιστική συλλογική αντίσταση στην αστυνομική βία(2009-01-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει νέο κρούσμα αστυνομικής βίας(2007-07-24 00:00:00.0)
Ενημερώνει και συντονίζει(2006-03-02 00:00:00.0)
Μεταολυμπιακή κληρονομιά οι ηλεκτρονικοί χαφιέδες(2004-08-11 00:00:00.0)
ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!(2002-11-17 00:00:00.0)
Προσχεδιασμένες συλλήψεις στην Ακρόπολη(1997-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ