Τετάρτη 4 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανενόχλητος ο Σαρόν

Την κατασκευή 600 νέων κατοικιών στον Μαάλε Αντουμίμ, στο μεγαλύτερο εποικισμό της Δυτικής Οχθης, ενέκρινε ο Αριέλ Σαρόν, δείχνοντας, για άλλη μια φορά, περίτρανα την περιφρόνησή του απέναντι στις αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και σε όλους όσοι ο ίδιος αποκαλεί «διαμεσολαβητές».

Το θέμα των εποικισμών θίγεται ακόμη και μέσα στον ελλειματικότατο, κατά τα άλλα, «οδικό χάρτη» του μεσολαβητικού Κουαρτέτου (ΟΗΕ, ΕΕ, Ρωσία, ΗΠΑ), ο οποίος, εξαρχής, ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, πόσο μάλλον να δώσει λύση στο Παλαιστινιακό. Παρ' όλα αυτά, ο Αριέλ Σαρόν, με πρωτοφανή προκλητικότητα, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του αποφάσεις του ΟΗΕ, «οδικό χάρτη» και γενικότερα οτιδήποτε σχετίζεται με το υποτιθέμενο διεθνές δίκαιο.

Το ίδιο, άλλωστε, έκανε, λίαν προσφάτως, τόσο με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το διαχωριστικό τείχος στη Δυτική Οχθη όσο και με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Και γιατί να μην το κάνει; Αλλες χώρες, όπως το Ιράκ, ισοπεδώνονται με περισσή κυνικότητα διά ασήμαντον, και ψευδή, αφορμή, ενώ, αντίθετα, άλλες χαίρουν μιας διαρκούς και αδιαπραγμάτευτης ασυλίας, πιθανώς(;) γιατί εξυπηρετούν τα κατάλληλα συμφέροντα σε κρίσιμες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ