Πέντε ακριβώς μέρες μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Εργασίας Γ. Γιακουμάτου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τις δεσμεύσεις του, πως θα εξετάσει τα προβλήματα των εργαζομένων και θα επιδιώξει να δώσει λύσεις για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης παραγωγικής βάσης της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά, η διοίκηση του ΟΛΠ απέδειξε πως για κάποιους το πρόσκαιρο κέρδος, είναι πάνω από την αγωνία των χιλιάδων εργαζομένων για την εξασφάλιση του καθημερινού μεροκάματου.
Πιο συγκεκριμένα, χτες το πρωί, όταν ένα καράβι που επισκευάζεται στη Ζώνη ζήτησε άδεια παραμονής δέκα επιπλέον ημερών, για να συνεχίσει τις εργασίες συντήρησής του, ο ΟΛΠ προκλητικότατα και πιστός στην τιμολογιακή του πολιτική, να προσαυξάνει έως και 200% ημερησίως για κάθε επιπλέον ημέρα εργασίας από αυτήν που αρχικά είχε προβλεφτεί, τα τέλη ελλιμενισμού, έσπρωξε το πλοίο στο αγκυροβόλιο, με αποτέλεσμα μέχρι αργά χτες το βράδυ τα μεροκάματα εκατό και πλέον εργατών να είναι στον «αέρα».
Ετσι, οι εργαζόμενοι είδαν μπρος στα μάτια τους να υπονομεύεται το μεροκάματό τους και να τορπιλίζεται κάθε προοπτική ανάπτυξης, αφού ο ιδιοκτήτης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα αναζητήσει άλλη αγορά προσφοράς εργασιών και γι' αυτό και για τα υπόλοιπα πλοία του.
Και αυτά τη στιγμή, που λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, ήδη δύο μόλοι στην περιοχή έχουν δοθεί για τη διακίνηση κρουαζιερόπλοιων γραμμής εξωτερικού, μειώνοντας δραστικά τη δραστηριότητα στη Ζώνη.
Μήπως, τελικά, η κυβέρνηση, αντί να ψάχνει τις αιτίες στα δήθεν υψηλά μεροκάματα και να βάζει ζητήματα για ανταγωνιστικότητα στο κόστος των εργαζομένων, θα πρέπει να εξετάσει τη λειτουργία του ΟΛΠ, την υποδομή του, αλλά και την πολιτική του;