Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Ιούλη 2004 - αριθ. φύλλου: 8933

Αφιέρωμα: 30 χρόνια μεταπολίτευση
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Με τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.
  • ΑΡΘΡΑ: «24-7-1974: Ενας συμβιβασμός υπό το φόβο του λαού» - «Το φαινόμενο του δικομματισμού» - «ΝΔ: 30 χρόνια αντιλαϊκής πορείας» - «ΠΑΣΟΚ: Από τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη... στο Μάνο και τον Ανδριανόπουλο» - «Νομιμοποίηση ΚΚΕ: Ηταν κατάκτηση, όχι παραχώρηση»

ΣΕΛ.  6   -   11

Ετοιμο το ΜΕΤΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ξεπούλημα!

Σε εφαρμογή ετοιμάζεται να μπει από την κυβέρνηση ένα σχέδιο εκτεταμένου ξεπουλήματος των αθλητικών εγκαταστάσεων - και όχι μόνο - αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Το επονομαζόμενο «Σχέδιο Μετα-Ολυμπιακής Αξιοποίησης» αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ». Πρόκειται για το σχέδιο που είχε εκπονήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να υλοποιήσει η σημερινή, της ΝΔ.

Τη στιγμή που η προπαγάνδα της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ κορυφώνεται, σχετικά με την έγκαιρη ολοκλήρωση των Ολυμπιακών έργων, και οι φιέστες είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο (σ.σ. ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Χωριό, οδικοί άξονες), το συγκεκριμένο σχέδιο αποδεικνύει τις προκλητικές προθέσεις των κυβερνώντων. Που δεν είναι άλλες από την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο των έργων που κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΑΚΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ακριβό και ανθυγιεινό το θαλασσινό μπάνιο...

Απλησίαστο γίνεται το θαλασσινό μπάνιο για τη λαϊκή οικογένεια. Στις πλαζ της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης χώρας, η ταξική διαφοροποίηση είναι οφθαλμοφανής. Οσοι έχουν χρήματα, μπορούν να «αγοράσουν» μια δροσερή απόδραση χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα, ενώ οι επιλογές των υπολοίπων είναι ή να λιώνουν από τον καύσωνα στην τσιμεντοποιημένη πρωτεύουσα ή να βρουν μετά κόπων και βασάνων λίγη δροσιά στις εγκαταλειμμένες και γεμάτες σκουπίδια θαλάσσιες ακτές. Η προσέγγιση μιας οργανωμένης πλαζ προϋποθέτει στέρηση, λόγω κόστους, άλλων απαραίτητων πραγμάτων για τη ζωή της οικογένειας. Αλλωστε, το μεροκάματο παραμένει στάσιμο, η ανεργία αυξάνεται, το ίδιο και η φτώχεια. Οι μόνοι που, τελικά, έχουν το δικαίωμα μιας απόδρασης δροσιάς, είναι όσοι μπορούν να πληρώσουν...


ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
Επαναφέρει τον κίνδυνο των «αναρχοκομμουνιστών»!

Τον κίνδυνο... των «αναρχοκομμουνιστών» επισείει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει το καθεστώς κατοχής που έχει επιβάλει στη χώρα μας, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωμά και απροσχημάτιστα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε «φόβους» για δημιουργία «επεισοδίων» κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων από μαζικές οργανώσεις και «αναρχικούς», αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι η πρεσβεία και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, με τη βοήθεια του C4I και του «Ζέπελιν», παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα στη χώρα μας, με την ανοχή, τουλάχιστον, της κυβέρνησης Καραμανλή. Στο όνομα της απειλής των «αναρχοκομμουνιστών» δηλώνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα «επαγρυπνεί»!

Συγκεκριμένα στο σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρονται τα εξής: «Την εκτίμηση ότι διάφορες οργανώσεις Ελλήνων και άλλων αναρχικών ίσως επιχειρήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μπάουτσερ σημείωσε ότι οι Αρχές δεν παρακολουθούν τις επικοινωνίες, αλλά έχουν υπόψη τους σχετικές συζητήσεις που γίνονται στους κύκλους αυτούς είτε δημόσια είτε στο διαδίκτυο. Γι' αυτό το λόγο, συνέχισε, θεωρούν απαραίτητη την επαγρύπνηση έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου καθώς πλησιάζουμε προς τους Αγώνες».




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ