Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΟΚ: «Κρίση στον τουρισμό τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων προκαλεί η ακρίβεια. Τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων που έδειξαν ότι ο αριθμός ξένων τουριστών στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο ήταν μικρότερος κατά 8%, όταν στην Τουρκία αυξάνονται οι επισκέπτες με ρυθμό 50%, επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους. Αν δεν ανατραπούν οι δυσμενείς εξελίξεις, προβλέπεται να χαθούν στον τουρισμό και στις υπηρεσίες 20.000 θέσεις εργασίας» (Το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΓΙΑΤΙ... «...Πολλοί λένε ότι έφταιξε η απουσία τουριστικής προβολής, η ενεργός παρουσία του κράτους, ίσως και αυτό να έχει παίξει κάποιο ρόλο. Ακόμη οι υψηλές τιμές έχουν σπρώξει πολλούς τουρίστες προς άλλες χώρες.

Η βασική αιτία όμως είναι άλλη. Η τρομολαγνεία που επιβλήθηκε - και με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων - είναι η αποτελεσματικότερη αρνητική διαφήμιση. Οι ελληνικές αρχές όλο και περισσότερο αποδέχονται ότι οι Αγώνες απειλούνται από τρομοκράτες και προσπαθούν να απαντήσουν δίνοντας βίντεο με κουκουλοφόρους και ένοπλους φρουρούς σε επιχειρήσεις...

...Μόνοι μας αυτοτραυματιζόμαστε για να δηλώσουμε υποταγή στον σχεδιασμό της Ουάσιγκτον;» (Το κύριο άρθρο στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ