Σάββατο 22 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Εικαστικά
Γιορτινές προτάσεις

Κεραμικό του Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου
Κεραμικό του Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου
Στο «πνεύμα των ημερών» και οι εκθεσιακοί χώροι της πρωτεύουσας. Ενδιαφέρουσες εικαστικές δημιουργίες μπορούν να γίνουν ξεχωριστές γιορταστικές προτάσεις. Από αυτές σημειώνουμε:

  • Η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» (Λ. Φωτιάδου 2), σωματείο μη κερδοσκοπικό, έχει κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό μεταξοτυπίες και λιθογραφίες από έργα του μεγάλου μας καλλιτέχνη, με σκοπό να κάνει γνωστό το έργο του, αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά στο πολιτιστικό έργο που επιτελεί.

Το 1999 εξέδωσε δύο πρωτότυπες ξυλογραφίες του Α. Τάσσου, τυπωμένες με το χέρι, σε 10 μόνο αντίτυπα. Πρόκειται για τα έργα «Τραπέζι με αντικείμενα» του 1943 και «Δύο γυναίκες» του 1952, δύο πολύ χαρακτηριστικές ξυλογραφίες που απεικονίζουν αγαπημένα θέματα του χαράκτη. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία στους φιλότεχνους να αποκτήσουν μια πραγματική ξυλογραφία, τυπωμένη από ξύλινη πλάκα που ανήκει στο αρχείο της Εταιρείας. Κάθε έργο είναι αριθμημένο με λατινική αρίθμηση και υπογεγραμμένο με ευθύνη της Εταιρείας, με τη γνωστή σφραγίδα «Τ», που προέρχεται από το πρώτο γράμμα του Τάσσου και συναντάται σε έργα του από το 1938. Τα έργα είναι τυπωμένα σε γιαπωνέζικο χαρτί.

Επίσης, στα γραφεία της Εταιρείας «Α. Τάσσος», μπορεί κανείς να βρει τα βιβλία, που ο Τάσσος φιλοτέχνησε, επιμελήθηκε και εξέδωσε. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 9243.100.

  • Εργα ζωγραφικής και κεραμικής, μπορείτε να βρείτε αυτές τις μέρες στην γκαλερί «Σκουφά» (Σκουφά 4). Φιλοξενείται μία διπλή έκθεση, που περιλαμβάνει δημιουργίες ζωγραφικής του Δημήτρη Φαμελιάρη και κεραμικής του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου. Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται η καινούρια δουλιά του Δημήτρη Φαμελιάρη, με θέματα, αντικείμενα της καθημερινότητας, νεκρές φύσεις και τοπία. Πρόκειται για λάδια σε μουσαμά και σε πλεξιγκλάς. Πολλά από τα έργα του καλλιτέχνη είναι κολάζ από διάφορα υλικά, όπως εφημερίδες, άμμο, χαλίκια κλπ. Στον ίδιο χώρο ο Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος παρουσιάζει δημιουργίες μιας «κρυφής» του αγάπης, της κεραμικής. Οι φιγούρες του είναι εξαιρετικά πρωτότυπες, σε ένα μοναδικό, προσωπικό κλίμα, απόλυτα σύγχρονο και διαχρονικό.
  • Εργο του Τάσσου
    Εργο του Τάσσου
    «Ανάσταση στη φύση» ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται την Τρίτη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Παρουσιάζονται έργα γνωστών καλλιτεχνών, που έχουν ως θέμα τους τη γονιμότητα, την ανθοφορία και την ψυχική ανάταση.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ