Τετάρτη 7 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές από την Ολυμπιάδα»
  • Το Σάββατο 10 Ιούλη, στις 9.30 π.μ., συγκέντρωση στην Ομόνοια, διαδήλωση και συμβολική περικύκλωση της Ακρόπολης
  • 10 και 11 Ιούλη η Διήμερη Κατασκήνωση στους Αγίους Θεοδώρους

«Εξω το ΝΑΤΟ και οι πολυεθνικές απ' την Ολυμπιάδα» είναι το σύνθημα του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιούλη, με επίκεντρο την Αθήνα, την πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα διαδηλώσουν χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από όλη την Ελλάδα.

Το Σάββατο 10 Ιούλη, στις 9.30 το πρωί, θα φτάσουν τα πούλμαν με τους νέους αγωνιστές που θα συμμετέχουν στο Διήμερο, από όλες τις μεριές της χώρας και θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια, διαδήλωση και συμβολική περικύκλωση της Ακρόπολης. Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να συμμετέχουν μαζικά και μ' αυτό τον τρόπο να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στον αθλητισμό και τον πολιτισμό ενάντια στην εμπορευματοποίηση, να υπερασπιστούν το περιβάλλον, τα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα ενάντια στην όξυνση της εκμετάλλευσης και στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, τις αγωνιστικές παραδόσεις, την Ιστορία και τα μνημεία του λαού μας, τη συλλογικότητα και τους αγώνες ενάντια στο χαφιεδισμό, στην αστυνομοκρατία και τις κάμερες. Οπως σε κάθε Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, καλεί τους νέους να αγωνιστούν για την Ειρήνη, τη Φιλία και την Αλληλεγγύη των Λαών ενάντια στους πραγματικούς τρομοκράτες, τους νεοβάρβαρους ιμπεριαλιστές της «νέας τάξης», οι οποίοι απροκάλυπτα και καθημερινά δολοφονούν λαούς, λεηλατούν χώρες και ισοπεδώνουν πολιτισμούς σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

«Η συμμετοχή της νεολαίας σ' αυτή την κινητοποίηση πρέπει να είναι μεγάλη, γιατί σηματοδοτεί μια σειρά πράγματα», τονίζει σχετικά η Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και του Γραφείου της Οργάνωσης Αθήνας κι εξηγεί: «Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε και να διαδώσουμε είναι ενάντια σ' όσα φέρνει μαζί της η Ολυμπιάδα, η οποία έχει καταφέρει κάποιοι λίγοι να θησαυρίζουν κι από την άλλη φέρνει για το λαό πολύ αρνητικές εξελίξεις. Το πιο σημαντικό αφορά στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι φέρνουν το ΝΑΤΟ για να μας προστατέψουν... Το ερώτημα είναι ποιος θα μας προστατέψει από αυτούς; Η ΚΝΕ έχει απάντηση: Θα μας προστατέψει ο ίδιος ο λαός»! Η Β. Πλατανιά επισημαίνει παράλληλα τα ζητήματα χαφιεδισμού και ηλεκτρονικού φακελώματος, το χτύπημα που δέχονται οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι στα εργασιακά δικαιώματα και καταλήγει: «Η κατάσταση συνοψίζεται εύστοχα στον τίτλο της προφεστιβαλικής εκδήλωσης που γίνεται σήμερα (σ.σ. χτες) στους Αγίους Αναργύρους "Μαραθώνιος... στη δουλιά - Αλμα... στις τιμές - στίβος... του ΝΑΤΟ η Αθήνα"! Απέναντι σ' όλα αυτά πρέπει να απαντήσουμε».

Η κατασκήνωση του 13ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα στηθεί στους Αγίους Θεοδώρους, στο Δημοτικό Κάμπινγκ. Εκεί θα βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη και φίλοι της ΚΝΕ από την Οργάνωση Δυτικής Πελοποννήσου, ενώ στις 8 το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσουν από την πλατεία Καραϊσκάκη και πούλμαν των Οργανώσεων Αθήνας και της Σπουδάζουσας Αθήνας για την κατασκήνωση.

Συλλογικότητα, συντροφικότητα, δημιουργία

Η κατασκήνωση του Διημέρου αναμένεται να είναι, όπως κάθε χρόνο, ένας χώρος δημιουργικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρος χαράς, κεφιού, συντροφικότητας. Οπως χαρακτηριστικά μας λέει ο Αλέκος Χαλβατζής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, «πέρα από την κινητοποίηση του Σαββάτου όλο το Διήμερό μας θα είναι μια νεανική γιορτή - γροθιά στον πλαστικό πολιτισμό, στον ατομικισμό, στον εμπορικό αθλητισμό του καναπέ και του χουλιγκανισμού, στον "εθελοντισμό" που υπονομεύει το μέλλον μας για να γεμίζει ξένα ταμεία.

Στο πλαίσιο του Διημέρου αναπτύσσεται και με αυθόρμητο τρόπο η συλλογικότητα, η επαφή όλων αυτών των ανθρώπων που συναντιούνται με μια κιθάρα στην παραλία, με τα παιχνίδια στη θάλασσα, με την καλή παρέα, τη συζήτηση, το τραγούδι».

Ετσι, το πρόγραμμα της κατασκήνωσης περιλαμβάνει συναυλίες, την Παρασκευή με το Βασίλη Λέκκα, τον νέο δημιουργό Κώστα Τσελά και το συγκρότημα «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» και το Σάββατο με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ και τις δυο μέρες το γλέντι θα κρατάει μέχρι αργά, με τη συμμετοχή ρεμπέτικου συγκροτήματος.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν αθλητικές δραστηριότητες, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και θα λειτουργούν περίπτερα αφιερωμένα στον «Οδηγητή», στην Μπριγάδα Αλληλεγγύης στην Κούβα και στο 4ο Κάμπινγκ Διακοπών της ΚΝΕ που θα γίνει στη Μυτιλήνη στις 31/7-14/8.

Στο χώρο της κατασκήνωσης στους Αγίους Θεοδώρους θα πραγματοποιηθεί επίσης και μια εκδήλωση για τα νέα μέλη της ΚΝΕ, για τα παιδιά που το προηγούμενο διάστημα πήραν την απόφαση κι έκαναν το βήμα να ενταχθούν στην πρωτοπόρα νεολαιίστικη Οργάνωση. Οι σύντροφοί τους θα τους υποδεχτούν στο 13ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, στην οργανωμένη ζωή και το συλλογικό αγώνα με μια βιντεοπροβολή αφιερωμένη στα 35 χρόνια της ΚΝΕ κι ένα συμβολικό δώρο, ένα βιβλίο.

Τέλος, στις εκδηλώσεις και τη μεγάλη διαδήλωση του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου θα υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές: Το μήνυμα των αντιΝΑΤΟικών κινητοποιήσεων της Κωνσταντινούπολης θα μεταφέρει αντιπροσωπεία της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και το μήνυμα της αντίστασης και του ισχυρού κινήματος ενάντια στην ΕΕ θα μεταφέρει από τη χώρα της η αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Νεολαίας Σουηδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ