Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Σπεύδε βραδέως»

Η επιχείρηση της Αστυνομίας για αναίμακτο Πάσχα

Ευχή όλων είναι να μην αντικρίσουμε τέτοιες σκηνές
Ευχή όλων είναι να μην αντικρίσουμε τέτοιες σκηνές
Επί ποδός «πολέμου» θα βρίσκεται από σήμερα μέχρι και τις 8 του Μάη 2000 ολόκληρη η δύναμη της Τροχαίας, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, όπως προκύπτει από χτεσινή μακροσκελή ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ομως, είναι αμφίβολο αν αυτά τα αστυνομικά μέτρα - παρά τη συμβολή τους στην κυκλοφορία - θα αποτρέψουν την αιματοχυσία που συντελείται «αθόρυβα» σχεδόν κάθε μέρα στους ελληνικούς δρόμους. Από τροχαία ατυχήματα χάνονται πέντε ή έξι ανθρώπινες ζωές καθημερινά, αλλά αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση. Η ειδησεογραφία καταγράφει, πλέον, κυρίως τα πολύνεκρα δυστυχήματα.

«Το θέμα της οδικής ασφάλειας - όπως επισήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδης, στα στελέχη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης για τα αστυνομικά μέτρα - αντιμετωπίζεται ως πρώτης προτεραιότητας από όλους και έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη δραστηριοποίησης στο έπακρο για πλήρη επιτυχία των μέτρων». Τα αστυνομικά μέτρα θα εφαρμοστούν τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όπου σημειώνονται πολλά τροχαία ατυχήματα, κυρίως με θύματα τους ανυποψίαστους πεζούς. Στους εθνικούς δρόμους θα υπάρχουν πυκνές περιπολίες σε τομείς των 30 έως 40 χιλιομέτρων, ενώ θα διατεθούν και πολλά μυστικά αυτοκίνητα με αστυνομικούς, οι οποίοι θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στους οδηγούς που κινούνται προκλητικά και επικίνδυνα. Τις ώρες αιχμής θα πετά ένα από τα ελικόπτερα της Αστυνομίας με απώτερο στόχο τον καλύτερο συντονισμό της Τροχαίας και τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση των οδηγών που αλλάζουν απότομα λωρίδα κυκλοφορίας, κάνουν σφήνες ή κινούνται αντικανονικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όμως, πέρα απ' τα αστυνομικά μέτρα μια βασική αιτία των τροχαίων είναι και η κακή κατάσταση των δρόμων, όπου οι κακοτεχνίες δεν έχουν τελειωμό.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια για τη μείωση των ατυχημάτων, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με συγκεκριμένο πρόγραμμα σε επιλεγμένα σημεία, τις κρίσιμες ώρες, με συνεχή αστυνομική παρουσία και εντατικούς ελέγχους. Από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων σε περιόδους ομαδικής εξόδου οφείλεται στα αντικανονικά προσπεράσματα, στην είσοδο στο αντίθετο ρεύμα, στα μεγάλα οχήματα που δεν κινούνται στην άκρη του δρόμου, αλλά καταλαμβάνουν την αριστερή ή τη μεσαία λωρίδα, στην υπερβολική ταχύτητα και στους αντικανονικούς ελιγμούς.

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει δώσει σαφείς εντολές σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις να ορίσουν συνεργεία αστυνόμευσης, τα οποία θα ασχοληθούν με τους παραβάτες οδηγούς. Στο στόχαστρό τους θα βρεθούν όσοι οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, όσοι οδηγούν επικίνδυνα ή κάνουν παραβάσεις, που άμεσα ή έμμεσα μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα.

Για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών θα εξασφαλιστεί, όπως ανακοινώθηκε, συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες των νομαρχιών και του ΕΚΑΒ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαγωγή στελέχους του ΚΚΕ επειδή τα συνθήματα του Κόμματος «αναστατώνουν την κοινωνία»!(2020-12-01 00:00:00.0)
Ανάσταση με 48 νεκρούς...(2004-04-14 00:00:00.0)
Αδειασε η Αθήνα(2001-08-14 00:00:00.0)
Καλή επιστροφή(1999-04-07 00:00:00.0)
Περισσότερα από πέρσι τα σημεία - παγίδες!(1998-04-15 00:00:00.0)
Στην πρόληψη των παραβάσεων θα δώσει βάρος η Τροχαία(1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ