Τρίτη 14 Αυγούστου 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδειασε η Αθήνα

Μπόρα ήταν και πέρασε η χτεσινή καλοκαιρινή νεροποντή, που δημιούργησε κάποια προβλήματα σε ορισμένες περιοχές της χώρας και η καλοκαιρία επανέρχεται σε όλη τη χώρα. Ετσι με κάθε μεταφορικό μέσο εγκατέλειψαν την Αθήνα οι τελευταίοι αδειούχοι του καλοκαιριού, αλλά και οι εκδρομείς ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Από την Παρασκευή μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας 130.000 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών 100.000 οχήματα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια, παρά τις ματαιώσεις δρομολογίων. Ομως και αυτή η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη. Σε 178 τροχαία που σημειώθηκαν, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 243 τραυματίστηκαν.

Εκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Εκτακτα μέτρα για την εξασφάλιση της άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, έχει λάβει η Τροχαία Αττικής.

Στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, την Τρίτη, από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 9.00 το βράδυ, θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το Δαφνί μέχρι και τα διόδια της Ελευσίνας. Το ίδιο και την Τετάρτη 15 Αυγούστου, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ. Επίσης, την Τρίτη, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, θα παραχωρηθεί επιπλέον λωρίδα στο ύψος της Κακιάς Σκάλας προς Κόρινθο, από το 46ο χλμ. έως το 53ο χλμ. και το Δεκαπενταύγουστο, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 4.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. Παράλληλα, τροχονόμοι θα διευκολύνουν τους οδηγούς με παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Δαφνίου, Διυλιστηρίων και Μαγούλας.

Στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, την Τρίτη, θα παραχωρηθεί επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Λαμία, από τις 3.00 το μεσημέρι έως και τις 9.00 το βράδυ στο ύψος της Μαλακάσας, από το 35ο μέχρι και το 38ο χλμ. και το Δεκαπενταύγουστο, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τις 4.00 το απόγευμα μέχρι τις 12.00 το βράδυ. Παρεμβάσεις θα κάνουν οι τροχονόμοι στους βασικούς οδικούς κόμβους Απομάχων, Νέας Κηφισιάς και στις γέφυρες Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου.

Ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, θα υπάρξει μονοδρόμηση της γέφυρας στο Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, όπως επίσης παραχώρηση επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου (από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βάρης έως την οδό Καλύμνου), αλλά και στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, από τη διασταύρωσή της με την οδό Κ. Βάρναλη μέχρι και το Πορθμείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας επιτρέπεται η είσοδος και η κίνηση μόνο των ΙΧ επιβατηγών και οχημάτων άμεσης ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ