Παρασκευή 21 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηκτική κατάσταση στο «Δρομοκαΐτειο»

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για την ένταξη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) στο σύστημα εφημεριών μέχρι το τέλος του Απρίλη, ώστε να αποσυμφορηθεί το «Δρομοκαΐτειο» Ψυχιατρείο, που δέχεται το μεγαλύτερο φόρτο των εφημεριών, μετά τους σεισμούς, έμειναν τελικά προεκλογικές υποσχέσεις.

Το ΨΝΑ έπαθε σημαντικές ζημιές απ' τους σεισμούς της 7.9.1999, με αποτέλεσμα το ψυχιατρείο να τεθεί εκτός του συστήματος εφημεριών και να τις επωμιστεί το «Δρομοκαΐτειο». Η κυβέρνηση δε δέχτηκε τις ρεαλιστικές εναλλακτικές προτάσεις των συνδικαλιστικών και επιστημονικών οργάνων του ΨΝΑ, με αποτέλεσμα την εισαγωγή διπλάσιου αριθμού ασθενών στο «Δρομοκαΐτειο».

Ετσι, οι εργαζόμενοι του «Δρομοκαΐτειου» αναγκάζονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με στάση εργασίας από τις 10 π.μ. - 3 μ.μ. και διακοπή της εφημερίας για όλο το 24ωρο την ερχόμενη Τρίτη 25-4-2000.

Το σωματείο καταγγέλλει ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες λειτουργεί η καθήλωση και ότι ασθενείς παίρνουν εξιτήριο χωρίς την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Τέλος, το σωματείο καλεί το νέο υπουργό Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να έχει συνάντηση μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ