Πέμπτη 20 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Ανήλικοι οι υπαίτιοι σιδηροδρομικής τραγωδίας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Τρία μικρά παιδιά, τρία αγόρια ηλικίας οκτώ, εννέα και δεκατριών ετών ομολόγησαν χτες ότι προκάλεσαν σκόπιμα τον εκτροχιασμό τρένου στο Εζό-Πρελ την Τρίτη, κοντά στο Σαρλρουά στο Νότιο Βέλγιο, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκε ο οδηγός της μίας αμαξοστοιχίας, τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις και ελαφρά 18, όπως ανακοίνωσε ο Μαρκ Σερβέ, αντιεισαγγελέας της πόλης Ναμίρ, στο Νότιο Βέλγιο.

Οι τρεις πιτσιρικάδες τοποθέτησαν ένα κομμάτι τσιμέντου στις σιδηροδρομικές ράγες στο Εζό-Πρελ, που βρίσκεται έξω από την πόλη Σαρλρουά, με συνέπεια το ένα τρένο που ερχόταν να εκτροχιαστεί και να συγκρουστεί μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο εισαγγελέας Σεντρίκ Βιζάρ ντε Μποκάρμ δήλωσε ότι τα παιδιά ανακρίθηκαν και ομολόγησαν ότι είχαν τοποθετήσει στις ράγες το κομμάτι του τσιμέντου, ενώ οι ανήλικοι είπαν επίσης ότι ήθελαν να προκαλέσουν τον εκτροχιασμό ενός τρένου.

Δικαστές ανηλίκων στο Σαρλρουά και τη Ναμίρ δήλωσαν ότι θα αποφασίσουν σήμερα αν τα παιδιά θα επιτηρούνται στο σπίτι των γονιών τους, στο σπίτι άλλων ιδιωτών ή σε ίδρυμα, καθώς είναι πιθανόν η δίωξη να ασκηθεί κατά των γονέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ