Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Εκρήξεις» στα νοσοκομεία

Ξεσπούν κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον «Ευαγγελισμό»
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία κάμερα παρακολούθησης στον «Ευαγγελισμό», «όχι» στην υπερεντατικοποίηση της δουλιάς τους, στην αναστολή των αδειών και την απλήρωτη εργασία με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπαν χτες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με δυναμική συγκέντρωση στα Επείγοντα και παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή.

Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι η εντατικοποίηση είναι πολύ μεγάλη, αφού παραμένουν κενές 1.100 οργανικές θέσεις προσωπικού. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού ο «Ευαγγελισμός» ορίστηκε μεν ως Ολυμπιακό Νοσοκομείο, αλλά δεν προβλέπεται να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιούνη οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 80 νοσηλευτών και 15 γιατρών - που ούτως ή άλλως αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων. Επιπλέον, δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα κονδύλια για τις εφημερίες και τις υπερωρίες των γιατρών και εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο την πλήρη αντίθεσή τους στην τοποθέτηση 52 καμερών παρακολούθησης σε καίρια σημεία και τον περίβολο του νοσοκομείου, όπως προβλέπει μελέτη ιδιωτικής εταιρίας που συντάχτηκε στη θητεία της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Ξεκαθάρισαν ακόμα ότι δε θα δεχτούν αναστολή των αδειών και ότι δεν πρόκειται να δουλέψουν ούτε μια ώρα απλήρωτοι για τους Ολυμπιακούς.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, ο οποίος επισκέφτηκε χτες το νοσοκομείο. Για τις κάμερες ανέφερε ότι δεν είναι θέμα ενός υπουργείου, αλλά ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά παραδέχτηκε ότι 52 είναι πολλές. Για τα άλλα αιτήματα, παρέπεμψε γενικόλογα στις συναντήσεις που έχει η ηγεσία του υπουργείου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με τη σειρά του, ο διοικητής Ανδ. Καρταπάνης παρέπεμψε ουσιαστικά για όλα τα θέματα στις αποφάσεις του υπουργείου. Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι δε θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης.

Αποχές και απεργίες
  • Να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους με αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, που έχουν ξεκινήσει από τις 24 Μάη, αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα.
  • Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί από χτες το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι γιατροί αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για την Υγεία. Διαμαρτύρονται ακόμη για την αυθαίρετη περικοπή των εφημεριών που θέτουν σε όρια κινδύνου τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Χτες το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, συγκεντρώθηκαν στο δρόμο της Εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής στον κόμβο του νοσοκομείου και κρατώντας μαύρες σημαίες μοίρασαν φέιγ-βολάν με τα αιτήματά τους στους διερχόμενους οδηγούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα με τις κάμερες(2004-09-02 00:00:00.0)
Κάλυψαν τις κάμερες(2004-08-25 00:00:00.0)
«Παρακολουθήστε τους διαδηλωτές!»(2004-08-06 00:00:00.0)
Στενάζουν από τα προβλήματα(2004-06-13 00:00:00.0)
Στάση εργασίας των γιατρών(2004-06-03 00:00:00.0)
Ο «Ρ» σε θέση... κάμερας(2004-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ