Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΔΙΕΘΝΗ
«Η Ράφα μας χρειάζεται όλους»

Ανακοίνωση - έκκληση αλληλεγγύης της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης

Εκκληση συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό απευθύνει σε όλες τις μαζικές οργανώσεις η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης μετά και από την τελευταία αιματηρή κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας. Η ΕΕΔΔΑ καταγγέλλει ότι με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει με τη βοήθεια παλαιστινιακών ανθρωπιστικών και ιατρικών οργανώσεων, από την αρχή της 2ης Ιντιφάντα έχουν κατεδαφιστεί στη Ράφα 2.300 σπίτια και πάνω από 30.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Επισημαίνει αυτό που έχει, επανειλημμένως, καταγγελθεί για τα εμπόδια που θέτει στη μετακίνηση των ασθενοφόρων και των αμάχων ο ισραηλινός στρατός και καλεί την ενεργοποίηση «όλων των διεθνών οργανισμών, των κινημάτων, των λαών, για να σταματήσει η ισοπέδωση μιας ολόκληρης πόλης που φιλοξενεί 50.000 κατοίκους και 147.000 πρόσφυγες».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ