Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ
Ετήσιο ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΡΙΣ. στο βωμό της ΕΕ

Αισθητά πάνω από τα 4 τρισεκατομμύρια δραχμές είναι το ετήσιο χαράτσι που πληρώνουμε στις πολυεθνικές της ΕΕ για τα διάφορα προϊόντα που εισάγουν και πωλούν στη χώρα μας. Το τεράστιο αυτό ποσό είναι το ετήσιο εμπορικό έλλειμμα (διαφορά εισαγωγών-εξαγωγών), όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, τα οποία φωτίζουν μια ακόμα πλευρά των καταστροφικών συνεπειών που έχει για τη χώρα το μάντρωμά της στην ΕΕ.

Η πολιτική συστηματικής υποβάθμισης της ντόπιας παραγωγής βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να βρουν έδαφος διάθεσης τα ευρωενωσιακά εμπορεύματα, γιατί αυτό αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη και στο ευρωενωσιακό και στο ντόπιο κεφάλαιο, έχει ως αποτέλεσμα ήδη από το 1998 το εμπορικό έλλειμμα με τις χώρες-μέλη της ΕΕ να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα πάνω από τα 4 τρισ. δρχ το χρόνο. Πέρσι, μάλιστα, το σχετικό ποσό ξεπέρασε και τα 5 τρισεκατομμύρια!!!

Η παραπάνω εικόνα, η οποία δείχνει τη λεηλασία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων της χώρας, ενώ ταυτόχρονα καταστρέφονται πλουτοπαραγωγικές της πηγές, έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τη νέα επιδείνωση, κατά 5,7%, που παρουσίασε το τρίμηνο Γενάρη-Μάρτη το εμπορικό έλλειμμα της χώρας.


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ