Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Τη Δευτέρα, 24 Μάη, στις 7 μμ, έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, με αφορμή την παρουσίαση του αντικομμουνιστικού βιβλίου του Ν. Γκατζογιάννη, «Ελένη»

Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ και τα ΝΣ της Οργάνωσης Ιωαννίνων και της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ καλούν το λαό και τη νεολαία τη Δευτέρα 24/5/04 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των εγκλημάτων του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού και των μηχανισμών του, στις 7 μ.μ. έξω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων, με αφορμή και την παρουσίαση του γνωστού αντικομμουνιστικού βιβλίου «Ελένη» του Γκατζογιάννη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ, την ίδια ώρα:

Που οι ΗΠΑ αιματοκυλούν και σφάζουν το λαό και τη νεολαία του Ιράκ, του Αφγανιστάν. Που η ισραηλινή κυβέρνηση δολοφονεί μαζικά τον παλαιστινιακό λαό. Που όλος ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί από τα άγρια βασανιστήρια των αιχμαλώτων στο Ιράκ. Οι μηχανισμοί της αμερικανικής πρεσβείας, στη χώρα μας, διάλεξαν αυτή την ώρα να διοργανώσουν εκδήλωση νεκρανάστασης του χυδαίου αντικομμουνιστικού βιβλίου «Ελένη» του γνωστού συνεργάτη της ΣΙΑ Νίκολας Γκαίητζ. Επιδιώκουν έτσι, τονίζεται, να σκεπάσουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, να αποπροσανατολίσουν τμήματα του λαού. Να καλλιεργήσουν και διαδώσουν τον αντικομμουνισμό. Να κρατήσουν εγκλωβισμένες λαϊκές δυνάμεις στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στήνοντας θύλακες πρόθυμων υποστηρικτών και προπαγανδιστών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το αντικομμουνιστικό αυτό βιβλίο, γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 κατ' εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης με στόχο να αθωώσει την αγγλοαμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα το 1944 - '49 και να συκοφαντήσει το μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και τον αντιιμπεριαλιστικό - δημοκρατικό αγώνα του ΔΣΕ. Να αντιστρέψει, δηλαδή, την ιστορία και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ.

Τώρα ξαναπαρουσιάζουν το αντικομμουνιστικό κατασκεύασμα με πρόλογο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ομιλητές στην εκδήλωσή τους τον δήμαρχο Ιωαννίνων και επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ Ν. Γκόντα, τον βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κάρολο Παπούλια, τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρ. Μασσαλά.

Αποδεικνύεται έτσι ότι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές δημιουργούνται και υπάρχουν με βάση τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί το κάθε Κόμμα... Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία των Γιαννίνων να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα, να απομονώσουν τις αντικομμουνιστικές δραστηριότητες της αμερικανικής πρεσβείας. Τέλος, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς ευρωεκλογές και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ