Σάββατο 22 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με τον νέο πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα, Μαρουάν Αμπντελχαμίντ.

Η Αλέκα Παπαρήγα ενημέρωσε για το διαρκές ενδιαφέρον του ΚΚΕ και την αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για την επιβίωσή του, την ανεξαρτησία του και την απόκτηση του δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ενα από τα βασικά στοιχεία της προεκλογικής καμπάνιας του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι και η έκφραση αλληλεγγύης προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και η καταγγελία της βαρβαρότητας και της επιθετικότητας της ισραηλινής κυβέρνησης, που εντείνεται με την πλήρη κάλυψη των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ. Κριτήριο ψήφου, όπως τόνισε η Αλ. Παπαρήγα, στις εκλογές αυτές για το λαό μας πρέπει να αποτελεί και η στάση των άλλων κομμάτων, της κυβέρνησης και της ΕΕ στο παλαιστινιακό ζήτημα και στην καταδίκη της βάρβαρης πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο Μαρουάν Αμπντελχαμίντ μετέφερε τις προσωπικές ευχαριστίες του Προέδρου Αραφάτ για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στην Παλαιστίνη με τις τελευταίες βάρβαρες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στη Ράφα και την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Στόχος είναι ο μαζικός εκτοπισμός του παλαιστινιακού πληθυσμού από τα εδάφη του και εκεί αποσκοπούν οι μαζικές δολοφονίες αμάχων, η κατεδάφιση άνω των 7.500 κατοικιών Παλαιστινίων, ο αποκλεισμός που επιβάλλουν και οι συνεχείς απειλές του Σαρόν για τη ζωή του Προέδρου Αραφάτ, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάμψουν την αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και η συμπαράσταση του ΚΚΕ είναι πολύτιμες πράξεις που εμψυχώνουν την αντίσταση των Παλαιστινίων, κατέληξε ο πρέσβης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του εξ ονόματος όλου του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ