Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μετά από απειλή για απόλυση

Επεσε από 8 μέτρα ύψος και σε βαριά κατάσταση νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο ξενοδοχοϋπάλληλος Χρήστος Τομαΐνης 50 ετών, χτες στις 3.30 μ.μ., πέφτοντας από ύψος 8 μέτρων, του ξενοδοχείου CORFU PALACE (ιδιοκτησίας του μεγαλοξενοδόχου Φωκά) στη Γαρίτσα Κέρκυρας. Για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί προανάκριση η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας. Ο ξενοδοχοϋπάλληλος μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας σακατεμένος στην κυριολεξία από τη μέση και κάτω. Από εκεί, γύρω στις 7 μ.μ., τον μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, που βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος, ο Χρήστος Τομαΐνης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, εξαιτίας πιέσεων που δεχόταν για απόλυση από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου ...απουσίαζε, όταν ζητήθηκε από το «Ρ» να τοποθετηθεί δημόσια για το ατύχημα.

Ο Χρήστος Τομαΐνης, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, άφησε γράμμα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, στο οποίο γράφει τους λόγους για τους οποίους το έκανε. Πριν αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, σέρβιρε στο γεύμα του πατριάρχη Γεωργίας. Ζήτησε άδεια πέντε λεπτά για να κάνει ένα τσιγάρο, όμως δεν επέστρεψε. Οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον αναζητούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπεσε από το μπαλκόνι μπροστά στα μάτια συναδέλφων του. Σε εργαζόμενους που πήγαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και μίλησαν μαζί του, είπε: «Μου είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό. Τους είπα πως αν με απολύσουν θα αυτοκτονήσω. Δεν μπορώ να ζήσω τα παιδιά μου».

Σύμφωνα με τον Στάθη Κουτέρη, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, ο Χρ. Τομαΐνης εργαζόταν ως εποχιακός για τέσσερις μήνες κάθε καλοκαίρι. Φέτος, η διεύθυνση του ξενοδοχείου του είπε ότι δε θα τον προσλάβει. Υστερα όμως από παρέμβαση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας στο υπουργείο Εργασίας, αναγκάστηκαν να τον προσλάβουν. Ομως, του κήρυξαν ψυχολογικό πόλεμο, προκειμένου να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση... Εργαζόταν σε συνθήκες μαύρης εργασίας, όπως και όλο το προσωπικό του ξενοδοχείου, ενώ στο χώρο - όπως διαπίστωσαν συνδικαλιστές - δεν υπάρχει Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας. Ο Στ. Κουτέρης επισήμανε: «Στο "Κορφού Παλάς", όπως και σε όλα τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες μαύρης εργασίας, κάτω από το φόβο της απόλυσης και της τρομοκρατίας».

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στην οικογένεια του εργαζόμενου. Η πράξη του είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνέπεια της πολιτικής της ΕΕ, του Μάαστριχτ και της ελευθερίας του κεφαλαίου, που αποθεώνει το κέρδος και εξοντώνει σωματικά και ηθικά τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα της ασυδοσίας και της στυγνής εκμετάλλευσης των μεγαλοεπιχειρηματιών, που εντατικοποιούν την εργασία, φορτώνοντας στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της όποιας προσωρινής κρίσης. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως η αυτοκτονία δεν είναι ο δρόμος αντιμετώπισης της αντεργατικής επίθεσης από τη μεριά των εργατοϋπαλλήλων. Είναι όμως ενδεικτικό, του πού οδηγεί η πολυδιαφημισμένη, σαν «σύγχρονη και αναπτυξιακή», πολιτική των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ