Διοργανώνουν σήμερα η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία
Σε συγκέντρωση - διαδήλωση ενάντια στο μπαράζ απολύσεων που γίνονται τις τελευταίες μέρες, προχωρούν τα πρωτοβάθμια σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Κορινθία, της «Κεραφίνα» και η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ, σήμερα, στις 7.30 μ.μ. στα Περιβολάκια.
Το πρόβλημα στην Κορινθία παίρνει καθημερινά μεγάλες διαστάσεις, ιδιαίτερα μετά και τις απολύσεις, στις οποίες προχωρούν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες το τελευταίο διάστημα, στέλνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργάτες.
Μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχουν απολυθεί περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι που δούλευαν πάνω από 15 χρόνια στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες του νομού (ΚΟΡΦΙΛ, ΚΕΡΑΦΙΝΑ, ΒΕΚΚΑ, ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ), ενώ εκατοντάδες εργαζόμενοι κάθε μήνα χάνουν τη δουλιά τους στον ιδιωτικό τομέα, είτε γιατί λήγει η ολιγόμηνη σύμβασή τους, είτε γιατί ο εργοδότης τους διώχνει.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, στην Κορινθία κατά το έτος 2003, το σύνολο των απολύσεων ανήλθε σε 5.156, εκ των οποίων 4.131 ήταν ορισμένου και 1.025 αορίστου χρόνου.
Παράλληλα, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κατάσταση που βιώνουν ακόμα και οι έχοντες εργασία στο νομό είναι εξίσου σκληρή. Συγκεκριμένα, στην αλλαντοβιομηχανία ΒΕΚΚΑ οι εργάτες έχουν να πληρωθούν από το Γενάρη, ενώ ο εργοδότης τους χρωστά ακόμα και τις αργίες. Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι στην αλλαντοβιομηχανία προχώρησαν προχθές σε δίωρη στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Η επιχείρηση απάντησε στην κινητοποίηση με τραμπούκο απεργοσπάστη, ο οποίος οδηγώντας φορτηγό κινήθηκε με ταχύτητα και απειλητικά προς τους αγωνιζόμενους εργάτες, προκειμένου να τους τρομοκρατήσει. Στην εγκληματική αυτή ενέργεια παρέσυρε και χτύπησε ελαφρά τον Νίκο Οικονόμου, οπερατέρ τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.
Οπως τόνισε στο «Ρ» ο Ηλίας Μπράβος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μετά και το τελευταίο κρούσμα στη ΒΕΚΚΑ, «οι εργαζόμενοι του νομού πρέπει να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες κι εργοδοτικές ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού. Απέναντι στις απολύσεις, στην ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους ταξικό, αγωνιστικό μέτωπο και να απαντήσουν με ανάλογο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή δουλιά».