Εργο του Μ. Παπαστεργίου |
Εκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Γαΐτη, εγκαινιάζεται στις 25/5 στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11). Τα γνωστά ανθρωπάκια του Γ. Γαΐτη, με την τυπική τους ρεπούμπλικα, τα ριγέ ή καρό τους κοστούμια, τις μονόχρωμες γραβάτες, τη λιτή γκάμα αντίθετων συνήθως χρωμάτων, έρχονται και μέσα από τα χαρακτικά του, να αποδώσουν τον ομαδοποιημένο κόσμο του καλλιτέχνη. Εργα κοινωνικής κριτικής και πικρής «γεύσης» της ζωής. Στο artshop, την ίδια μέρα εγκαινιάζεται έκθεση κατασκευών της Βασιλικής Χολέβα. Αφορμή αυτής της δημιουργίας ήταν το βιβλίο του Ιταλο Καλβίνο «Αόρατες πόλεις».
Στην αίθουσα «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α), φιλοξενείται έκθεση γλυπτικής του Μίλτου Παπαστεργίου και του Πραξιτέλη Τζανουλίνου. Μαζί στη Σχολή, στο ίδιο εργαστήριο του Γιάννη Παππά, οι δύο γλύπτες συνδέονται με φιλία δοκιμασμένη χρόνια, με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη γλυπτική και το υλικό της. Διάρκεια έκθεσης έως τις 29/5.
Εκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Κεχαγιά, εγκαινιάζεται σήμερα (8.30μ.μ.) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευελπίδων (Ευελπίδων 18, Κυψέλη). Τίτλος της: «Κάποιες σκέψεις». Διάρκεια έκθεσης έως τις 21/5.
Την τέταρτη ατομική της έκθεση, παρουσιάζει (έως 5/6) η Μάγδα Βαμβατήρα στην αίθουσα τέχνης «Τρίγωνο» (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά).