Σάββατο 15 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Γουδί «έδειξε» ο Γ. Σουφλιάς

Απάντηση σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στο Γουδί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού σε αντίθεση με τις προβλέψεις νόμου που χρονολογείται από το 1977 για τη δημιουργία στο χώρο πάρκου με ελεύθερη πρόσβαση για το λαό και τη νεολαία.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σουφλιάς αν και αρχικά δήλωσε ότι δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με το θέμα στη συνέχεια άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για τη μεταφορά του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδί. Είπε συγκεκριμένα ότι για την αξιοποίηση του χώρου πρέπει να παρθούν υπόψη και το «περιβάλλον αλλά και το θέμα της ανάπτυξης του αθλητισμού». Αναφέρθηκε σε συζητήσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και οι οποίες είχαν καταλήξει το γήπεδο της εν λόγω ΠΑΕ «να είναι μεταξύ της σημερινής θέσης και της θέσης στο Γουδί». Ο Γ. Σουφλιάς ανέφερε ότι το γήπεδο δεν μπορεί «να πάει στην Εύβοια» είπε ότι είναι προτιμότερο να φύγει από τη Λεωφόρο και σε αυτόν τον χώρο μαζί με τα προσφυγικά να γίνει πλατεία και χώρος πρασίνου.

Ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι το Λεκανοπέδιο ταλαιπωρείται τόσα χρόνια από τη λογική «βλέπουμε και κάνουμε» με αποτέλεσμα να έχει πνιγεί στο τσιμέντο και υπενθύμισε ότι από το 1977 υπάρχει αναξιοποίητος νόμος για την ίδρυση πάρκου στο Γουδί. «Το ζήτημα, συνέχισε, δεν είναι αν έχει ανάγκες ή όχι ο Παναθηναϊκός. Φυσικά και έχει ανάγκες και εμείς συμφωνούμε ότι πρέπει να δοθεί μία λύση. Δεν μπορεί όμως αυτή να υπονομεύει βασικά ζητήματα που αφορούν την υγεία του κόσμου». Κατήγγειλε δε ότι έχουν υπάρξει δημοσιεύματα πως οι απαιτήσεις της ΠΑΕ επεκτείνονται και στην ιδιοποίηση άλλων εγκαταστάσεων που έχουν γίνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολα αυτά, είπε, ανοίγουν την όρεξη και για άλλα ζητήματα με αποτέλεσμα να περάσει τελικά ο χώρος στους οικοπεδοφάγους και να γίνει τσιμέντο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ