Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
Εβγαλαν παράνομη την απεργία τους

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις συνεταιριστικές αποθήκες ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ - ΣΥΝΦΑ
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις συνεταιριστικές αποθήκες ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ - ΣΥΝΦΑ
Στο πλευρό της εργοδοσίας στάθηκε και πάλι η Δικαιοσύνη κηρύσσοντας, χτες, ακόμη μία απεργία εργαζομένων παράνομη και καταχρηστική. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η απεργία των εργαζομένων στις συνεταιριστικές αποθήκες ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ-ΣΥΝΦΑ των φαρμακοποιών της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι την περασμένη Τρίτη είχαν κατέβει σε 24ωρη απεργία με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου-Καλλυντικού Αθήνας διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Η απεργία τους όμως για καλύτερα μεροκάματα και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που ανακοινώθηκε χτες, ήταν παράνομη και καταχρηστική. Δικαίωσε έτσι την αξίωση της εργοδοσίας που είχε καταθέσει την αγωγή, αν και στην ακροαματική διαδικασία καταρρίφθηκαν όλα τα επιχειρήματά της.

«Για άλλη μια φορά κυβέρνηση-Δικαιοσύνη έθεσαν τις υπηρεσίες τους στις απαιτήσεις της εργοδοσίας. Για άλλη μία φορά το δικαίωμα της απεργίας στήνεται σε απόσπασμα με μια απόφαση-καρμπόν, εξυπηρετώντας πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την απόφαση.

Πιθανόν, συνεχίζει η Ομοσπονδία, να ακούσουμε ξανά ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης» ή «η Δικαιοσύνη είναι έξω από πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες». Ομως, δεν υπάρχει ούτε μία απεργία που να έφτασε στα δικαστήρια μετά από προσφυγή της εργοδοσίας και να μη θεωρήθηκε παράνομη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η Ομοσπονδία, δεν υπάρχει καμιά καταδίκη επιχείρησης όταν έχει σωρεία παραβιάσεων καθημερινά. Δεν καταδικάστηκε ποτέ κανένας εργοδότης για τους εκατοντάδες νεκρούς, ουσιαστικά δολοφονημένους εργάτες από την έλλειψη των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, που το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηριστεί είναι εγκληματική συμπεριφορά και πρακτική.

Οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία και στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια έδειξαν, σημειώνει η Ομοσπονδία, ότι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση. Αυτή τη διάθεση έχουμε υποχρέωση να την ενισχύσουμε και να τη στηρίξουμε με κάθε μέσο και αυτό θα κάνουμε.

Γι' αυτό η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να αντιδράσουν και να παρέμβουν, να καταγγείλουν αυτή την εξέλιξη και να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους, καθώς και όλα τα πρωτοβάθμια - δευτεροβάθμια Συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ να στηρίξουν το Συνδικάτο και τους εργαζόμενους. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει να παριστάνει τον «Πόντιο Πιλάτο» και να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ